Ja es pot visitar l'exposició "𝙇'𝙝𝙤𝙨𝙥𝙞𝙩𝙖𝙡 𝙨𝙪𝙚𝙘𝙤𝙣𝙤𝙧𝙪𝙚𝙘 𝙙'𝘼𝙡𝙘𝙤𝙞", del pintor Antoni Miró, al Centre d'Art L'Estació i a la Casa de la Cultura, fins al 29 de maig.

La mostra inclou 43 obres "d’art compromés i solidari", en què el pintor destaca, mitjançant la força del color, la realitat assistencial als soldats ferits republicans.

"Un servei que va ser possible gràcies a l’ajuda de la societat de Suècia i Noruega, especialment dels treballadors, solidaris amb el patiment del poble espanyol, que hi van contribuir econòmicament i amb la participació directa en les Brigades Internacionals", ha recordat el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, durant la inauguració de la mostra.

Les obres de l'artista Antoni Miró Levante-EMV

A més d’esta exposició, “Memòria i futur” inclou també, com a tancament del programa, el 25 de maig, la presentació del llibre "L’Hogar sueco para niños de Dénia durant la Guerra Civil. El diari de Magnhild Olsson", editat per l’Ajuntament de Dénia i l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta.

La mostra hi és al Centre d'Art l'Estació i a la Casa de Cultura Levante-EMV

El comissari de la mostra és l'historiador Àngel Beneito, un bon coneixedor de l’ajuda solidària que van prestar a Espanya els països nòrdics, en especial Suècia i Noruega, durant la Guerra Civil