L’escoleta 'La Glorieta' de Pedreguer ha rebut el Premi Sambori 2022 en la fase comarcal de la Marina Alta i ha estat finalista amb el seu projecte pedagògic en el Premi Empar Granell.

El passat divendres, 13 de maig, es van lliurar, a Parcent, els premis als finalistes del 24é premi Sambori. Aquest és un concurs de literatura en valencià que promou la nostra llengua mitjançant la creació de contes.

L’escoleta “La Glorieta”, un any més, ha quedat finalista en la modalitat del primer cicle d’infantil en la fase comarcal de la Marina Alta amb el conte “TONET… ON ESTAS”. Aquest ens narra les aventures de la ratolineta Roser i el seu amic Tonet que viuen en una fàbrica de sabates on el que més els agrada és jugar a amagar-se.

Els xiquets i les xiquetes de la classe de 2-3 anys han participat en la creació de les il·lustracions i en el projecte pedagògic creat a partir del conte, el qual també ha quedat finalista de la comarca en el premi Empar Granell.

Aquest projecte pedagògic està basat en una metodologia oberta i activa, sempre respectant la diversitat de l’alumnat, amb unes activitats motivadores que pretenen estimular els sentits.

"Hem olorat en el taller de cuina", ens conten les educadores, "activat la creativitat jugant amb caixes de cartó, hem vist diferents formes i colors, hem palpat diferent textures amb els cabdells i sobretot hem disfrutat creant aquest conte ple d’emocions i sentiment. Des d’ací volem donar les gràcies a les famílies per la seua participació i a la fundació Sambori per fomentar l’ús de la nostra llengua a través de la literatura infantil i juvenil".

Des de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Pedreguer també han volgut felicitar a tota la comunitat educativa que ha fet possible aquest interessant projecte.