Tornen les matemàtiques i la ciència a Gata amb la 5a edició de les Jornades Matemàtiques Vicent Caselles Costa, organitzades des de la Comissió Vicent Caselles amb el suport de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, la Universitat de València, l’associació Meridià Zero, l’Escola de Matemàtiques de la Marina Alta (EMMA) i el CEFIRE. El tema d’aquesta edició, de gran actualitat, serà “Les matemàtiques del Big Data: Anàlisi i visualització de dades”. També s'abordarà la intel·ligència artificial i la robòtica.

Les jornades es realitzaran el cap de setmana del 23 al 25 de setembre a l’Edifici Polivalent “Guillem Agulló” i les activitats, orientades a un públic general i no especialista, inclouran conferències, tallers i també una taula redona amb científics de dades de diverses empreses (la programació completa pot consultar-se a continuació o en el perfil de facebook “Jornades Científiques Vicent Caselles Costa”). Els conferenciants d’enguany seran Valery Naranjo, directora del Laboratori de Visió per Ordinador i Comportament (CVBLab) de la Universitat Politècnica de València; Emilio Soria, director del Laboratori d’Anàlisi Intel·ligent de Dades (IDAL) i del Màster de Ciència de Dades de la Universitat de València, i Verónica Sanz, investigadora de l’Institut de Física Corpuscular de la Universitat de València-CSIC i especialista en l’aplicació de la intel·ligència artificial en física de partícules.

Les conferències són plenàries i públiques però per participar als tallers cal inscriure’s. Els detalls de la inscripció s’anunciaran a través del perfil de facebook de les jornades a partir de la setmana que ve. Com altres anys, el professorat de secundària podrà registrar-se a través de la pàgina del CEFIRE.