Així va cremar la falla antibel·licista de Pamis, Ondara

El monument simbolitzava un tanc llança míssils i era artesanal i ecològic

La cremà de la falla de Pamis es va celebrar dissabte

La cremà de la falla de Pamis es va celebrar dissabte / Levante-EMV

Levante-EMV

Com marca la tradició, el passat dissabte 18 de març, vespra del dia de Sant Josep, les flames van convertir en cendres el monument faller plantat a la pedania de Pamis (Ondara). Van ser moltes les persones, tant de Pamis com de la resta d'Ondara, les que van acudir a presenciar la cremà de la falla de Pamis 2023, que es va produir a les 21 hores, després del dispar d'un castell de focs artificials patrocinat per la Regidoria de Festes i Tradicions de l'Ajuntament d'Ondara, que també ha col·laborat en aquesta iniciativa veïnal, aportant la infraestructura, mesures de seguretat i material necessari per a la plantà. La cremà va eixir a la perfecció, i va comptar amb la col·laboració de bombers, ambulància, Policia Local i Protecció Civil d'Ondara. En l’acte també van participar els Festers de la Soledat Ondara 2023, que van muntar barra i van aprofitar per cremar el seu campanar.

La falla, abans de cremar

La falla, abans de cremar / Levante-EMV

La falla de Pamis estava feta de fusta, cartó, suro i pintura, de forma completament artesanal i ecològica, i havia sigut elaborada pels veïns i veïnes de la pedania de Pamis (realitzada per Miguel Tormo, Manolo Collado, José Manuel Lozano, Amado Quintero, i Ramón Morera, amb la col·laboració veïnal). La creació de la falla s'ha realitzat a les Escoles de Pamis des de fa mesos. Un monument que els veïns de la pedania porten plantant des de fa ja 22 anys.

La cremà de la falla de Pamis

La cremà de la falla de Pamis / Levante-EMV

Enguany, la falla de Pamis , amb quasi 3 metres d’alçària, que va ser past de les flames. La cremà de la Falla de Pamis va comptar amb la presència del Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, qui ha volgut agrair als veïns i veïnes de Pamis la seua bona disposició i faena per a portar avant un projecte com la falla de Pamis.