Enllestida la instal·lació de plaques solars a la Pista - Espai Cultural de Pedreguer

Les plaques solars

Les plaques solars / Levante-EMV

Levante-EMV

L'ajuntament de Pedreguer ha acabat la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum a la coberta de l'edifici cultural municipal La Pista. Compta amb una potència de captació de 63,70 kWp i estarà destinada a abastir el consum d’energia elèctrica de diferents edificis municipals com l’Ajuntament o la Casa de la Cultura a falta dels tràmits de legalització.

La instal·lació se sustenta en l'autoconsum d'energia elèctrica que, en el cas de Pedreguer, ha optat per acollir-se a la compensació per excedents.

Aquest projecte ha estat finançat amb un préstec bonificat de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) al 0% d’interès de 64.977,00 euros, trobant-se subvencionat a fons perdut el 50% d’aquest import. Per tant, l’ajuntament sols pagarà la meitat d’eixa quantitat en 4 anys i sense interès.

A més d'aquest edifici municipal, el municipi ja compta amb plaques solars en diversos edificis públics. Entre ells, la Piscina Municipal, a o la nau multifuncional que albergarà el futur museu. Tot això, junt a la posada en marxa de la comunitat energètica local, són passos endavant per tal d'acostar-se als objectius de l'agenda 2030, que reclama l'adopció imminent de mesures que ajuden a combatre el canvi climàtic i els seus efectes.