Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tretze dies de festa carregats d'emoció

La baixà de Santa Bàrbara és l'acte més arraigat Els aficionats a la pilota podran gaudir de frontó per la nit

Grup de festeres i festers de 2015 de Faura.

Agost és sinònim de Faura, perquè és el mes de les seues festes majors. Com aperitiu als plats forts de les Festes d'Agost que s'allargaran fins al dia 24 d'agost trobem les albaes i el concert de la Societat Joventut Musical de Faura, en què s'aprofitarà per a presentar al poble, un per un a cada fester, lliurar les tenalles de la baixà als joves que compleixen 16 anys, i fer el pregó.

El pregó serà el tret d'eixida de les festes i el principi d'una setmana repleta d'actes. Per al més menuts, de totes les activitats programades la que més expectació desperta és la nit de fanalets. Enguany l'animació serà a càrrec de la companyia Scura Splats Volantins de Xarxa Teatre i el seu espectacle «El senyor Tornavís».

Per a la resta, una programació on es combinen de les tradicions més arrelades com són els bous al carrer, les cucanyes, la música, la pólvora i els actes religiosos amb les aportacions, que any rere any, les mateixes comissions han anat introduint com la cavalcada de disfresses, la festa dels majors, el dia de les quintes o el sopar popular amenitzat pel grup Melomans i el seu espectacle «Desconcierto».

Tampoc falten a la cita les partides de pilota, que a més del campionat de galotxa, els aficionats tenen l'al·licient de gaudir d'una partida nocturna de frontó.

Així com les exposicions; al minitrinquet «Cactus i suculentes: un passeig entre espines», de Mª Camen Herranz, aficionada a estes plantes; al saló d'Actes de l'Ajuntament «RÈQUIEM. Per casa nostra», de Miquel Amer sobre com la contaminació i la pol·lució que està ofegant la mar Mediterrània; o el projecte de l'obra de remodelació de l'Ajuntament a la Casa Gran feta pels tres estudiants d'arquitectura.

Els actes en honor a Santa Bàrbara tancaran tretze dies de festes on festers i festeres, Penya Sant Roc i Ajuntament uneixen esforços per fer un programa unitari d'activitats.

Dels actes de Santa Bàrbara, la baixà de la imatge de Santa Bàrbara des de l'ermita fins a l'església és l'acte més vistós i que atrau persones dels pobles de la comarca. Obrirà la baixà l'Escola de Danses de Faura i la tancarà la Societat Joventut Musical de Faura. Enguany els acompanyaran els Bastonets d'Algemesí i l'Associació de tabal i dolçaina Russafa-fa de València.

Compartir el artículo

stats