Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Volem una escola digna per a Benifairó!

Volem una escola digna per a Benifairó!

Si a qualsevol veí o veïna de Benifairó li preguntàrem quin edifici del poble representa millor la seua història, probablement contestaria la casa Guarner, la casa Sanchez Coello o el Palau. Però hi ha un edifici que tots oblidem i per on hem passat la majoria dels rifenyos i rifenyes que encara esta com fa 50 anys: l'Escola l'Ermita.

És ben sabut per tots els veïns i veïnes que, malgrat les capes de pintura i alguna mínima reforma, l'escola continua com el primer dia, però amb les deficiències de 50 anys d'ús (filtracions, pèrdua de calor, finestres i portes que no tanquen bé....). Tot i això, el pitjor de tots els problemes és que respon a les necessitats que tenia el poble fa 50 anys, així que no hi ha espai per acollir els més de 200 estudiants que hi ha avui en dia. Al curs 2013/14 la Conselleria d'Educació va prometre construir 2 aules per donar cabuda als alumnes que estudiaven en edificis municipals fora de l'escola. Arribat el moment, la Conselleria no va complir i, com a solució d'urgència, va posar dos barracons.

Estos 2 barracons haurien de ser una solució provisional i arribaren a conseqüència de les moltes mobilitzacions que hi hagueren per part dels pares i mares del centre. Però tots hem de ser conscients que no resolen les greus deficiències de les instal·lacions del col·legi L'Ermita, que no té menjador, ni gimnàs, ni sala de professors, etc.

Des d'Esquerra Republicana sempre hem estat al costat del centre, els pares i mares del d'alumnes i de l'Ajuntament. Mai hem volgut convertir l'escola en un arma partidista i sempre hem buscat el màxim acord amb tots. Però arriba un moment en que cal reaccionar i hem volgut prendre la iniciativa després de comprovar que la Conselleria no ha inclòs la nostra escola en els dos llistats que ha publicat dient els centres en els que actuarà els pròxims 4 anys. Nosaltres creiem que esta és la pitjor notícia que podia rebre la nostra escola. No entenem com després de totes les promeses fetes per la Conselleria quan manava el PP no hi ha cap informe ni cap document que parle sobre la necessitat d'actuar en el centre.

Però per altra banda tampoc entenem com l'ajuntament no ha fet tot el que podia per aconseguir un compromís per escrit de la Conselleria. Hem arribat ací, en part, per la passivitat de l'equip de govern, que va arribar a dir en un ple que estaven esperant a que canviara el govern en la Generalitat. Ha canviat el president de la Generalitat, tal com esperaven, però tampoc han fet res des de juny del 2015 com va reconèixer el propi alcalde en el ple de gener.

Des d'Esquerra Republicana no volem perdre ni un dia més en la reclamació d'una escola digna. Amb la passivitat de l'Ajuntament ja hem perdut un any. És per això que hem presentat una moció per demanar a l'equip de govern una reunió urgent entre totes les forces polítiques, la direcció de l'escola i l'AMPA. Aconseguir una escola digna mereix que posem tots els esforços en comú i actuem com a poble, amb una sola veu front a Conselleria, per reclamar un centre nou o la total rehabilitació i ampliació de l'edifici actual, no només llevar les 2 aules prefabricades.

Per la nostra escola passa el futur del nostre poble. Hem d'unir esforços sense partidismes, però sense deixar passar un dia més per aconseguir l'escola que els xiquets i xiquetes de Benifairó mereixen.

Compartir el artículo

stats