Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Port de Sagunt acull el cap de setmana la XXI Trobada d'Escoles en Valencià

Demà dissabte tindrà lloc el lliurament dels Premis Sambori a la Casa de Cultura del Port, mentre el diumenge es celebren la resta d'actes

El Port de Sagunt acull el cap de setmana la XXI Trobada d'Escoles en Valencià

El nucli del Port de Sagunt acull el proper diumenge, dia 24 d'abril, la XXI Trobades de les Escoles en Valencià a El Camp de Morvedre. Una jornada reivindicativa de l'ús del valencià a les nostres escoles.

Al llarg del cap de setmana hi han programades diverses activitats on participen més de 30 col.legis de la comarca de El Camp de Morvedre.

Dissabte, a partir de les 19 hores, tindrà lloc el lliurament dels XVIII dels Premis Sambori del Camp de Morvedre. Diumenge, el matí arrancarà amb la concentració a les 10.30 hores a la Plaça del Sol i després hi haurà una cercavila acompanyada per xaranga, tabal i dolçaina i tancarà l'acte la Banda Unió Musical Porteña. Acte seguit tindrà lloc la rebuda de les escoles participants a la Trobada al terraet del Triangle Umbral, on no faltaràn tallers i paradetes, així com una ruta guiada pel patrimoni del Port de Sagunt. L'eixida serà del Centre Cívic del Port de Sagunt.

A més a més, la música també tindrà protagonisme, amb les dansades pel Grup de Danses La Solana. També estarà present la Muixeranga del Camp de Morvedre acompanyada de La Llavor Dolçaina i Tabal i el Grup Borumbaia de percussió.

Després de les diferents actuacions i actes programats arribarà el torn del dinar que serà una paella popular. Per la vesprada, tan sols resta el fi de festa amb l'actuació de Dani Miquel.

Així, tot està a punt al Port de Sagunt per acollir enguany les XXI Trobada d'Escoles en Valencià del Camp de Morvedre, ons els carrers estaràn plens de gom a gom de ciutadans, estudiants i veïns que defenen l'ús del valencià de qualitat.

Compartir el artículo

stats