Els dies del mes de març continuaven passant amb notícies polítiques. La més destacada fou l'elecció de diputats provincials l'11 de març. En eixe procés electoral guanyaren els candidats encasellats. A la ciutat de València es presentà pel districte de Serrans el conservador Atanasio Lleó, encara que no va ser elegit. Este personatge estava vinculat a Estivella on tenia casa a la mateixa plaça de l'Església, en el lloc que havia estat el palau del baró. També va preocupar molt la falta de ferrocarrils per a transportar els cítrics, la qual cosa va provocar una vaga general el 15 de març en algunes comarques.

A principis de segle no era excessivament normal que els nascuts no reberen el sagrament del baptisme. No obstant això, eixe matrimoni, en paraules del corresponsal, ja ho havia realitzat així amb els seus anteriors fills i d'eixa manera «se habían librado también de la ridícula ceremonia del bautismo».

Sembla que anteriorment s'havien produït uns altres casos a la ciutat als quals sí que van assistir molts «correlegionarios». En aquells moments no hi havia grups que donaren suport a eixe ritual, per la qual cosa encara tenia més mèrit. L'article acabava amb una frase lapidària: «las invectivas de los necios no alcanzan al que es leal con sus ideas».

El titular trist fou el soterrar del republicà Matias Benlloch Balbastre el 6 de març. El dol pel destacat lliurepensador de Sagunt fou presidit pels seus nebots i pels presidents del Casino i de la Joventut Republicana Andrés García i Vicente Blasco. També hi estigueren les banderes republicanes. En paraules de l'articulista «fue en vida modelo de ciudadanos, de caballeros y de librepensadores».

El 17 de març arreplegava la premsa que havien estat detinguts per la guàrdia civil els germans Julian i Vicente Diego Lluch per l'extracció de 50 pins en el terme de Quartell, concretament en els «montes del Estado».

El mes va coincidir també amb l'habilitació del port de Canet i la seua polèmica en determinats sectors de la capital i pel naixement del projecte de monument dedicat a la Restauració. Però eixes i unes altres notícies formaran part del següent «De Cent en Cent».