N i tant, ni tant poc. Sorprenent és vore com un exalcalde com va ser Manuel Girona, l'únic que va ser 'tombat' mitjançant una moció de censura per tota l'oposició, ara defensa el laïcisme a mort i quan governava, al 1991, i a l'arribada de la Mare de Déu dels Desamparats, la Peregrina, escrivia açò (textualment): "davant aquest solemne acte que s'acosta, no puc per menys que congratular-me de l'alegria de tots vosaltres per aquest esdeveniment, en el qual vull participar tant com a ciutadà com en qualitat d'alcalde", pareix que per 1991 l'estat, la institució, no devia de ser laica. Incomprensible l'actitud de Girona quan intenta deixar en mal lloc l'actual alcalde el qual va acompanyar, junt a un membre del seu partit -si, si el PSOE-, a l'Atlètic Saguntí a ofrenar la seua copa als Sants Patrons de la Ciutat. Una cosa seria que l'ofrena l'haguera fet el propi alcalde, ahí estaríem d'acord, però ell sols va acompanyar al club, això també està en contra de la moció sobre laïcitat que és va aprovar al ple municipal?

Una de les coses que s'ha fet des del Gabinet d'Alcaldia i protocol és fer complir els acords plenaris i un d'ells és el relacionat amb la laïcitat. Per això a cada invitació per presidir un acte religiós s'ha enviat el següent missatge "us recordem, que per acord plenari, els regidors (de qualsevol grup municipal) que assisteixen a actes religiosos, ho fan sense representació institucional i, per tant, no poden ocupar lloc especial". No hi ha cap prohibició per a que les persones participen de la seua fe, no hi ha cap prohibició per processonar en la fila, no hi ha cap prohibició per a que cada persona puga anar a missa, el que no és de rebut és passar-me l'ajuntament, la institució, per el forro (i perdoneu l'expressió) i no complir els acords i mandats del ple.

Incoherent és el segon exalcalde, Sergio Muniesa (no votat per a eixa funció al es urnes), el qual sabent que hi ha un acord, sabent que hi ha un protocol a seguir dins de l'ajuntament va i el Diumenge de Resurrecció presideix una processó pels carrers de El Port, i si la cosa no fora greu de no complir el mandat del ple, del poble, usurpa el càrrec d'alcalde quan no ho és ni s'ha delegat en ell per a esta funció. En un article que ha publicat dia una cosa com aquesta "respectar i governar per a tots, tal com vam fer nosaltres." Si governar com vareu fer vosaltres és votar-se els acords del Ple no conteu amb nosaltres.

Son "dos vares" de medir diferents. En el relacionat amb el merament legal, la Llei (estatal) de Bases de Règim Local obliga a l'alcalde a fer complir els acords plenaris i hi ha jurisprudència en la qual aquests incompliments es consideren un delicte de prevaricació.

Des de Compromís sempre hem respectat totes les creences dins de la nostra ciutat, és més, creguem en que Sagunt és una suma de cultures diversa en la qual la unió fa que la nostra ciutat siga un punt de trobada.