Agost es sinònim de Faura, perquè és el mes de les seues festes majors que van de l'11 al 21, encara que també hi han actes abans com la proclamació dels representants de la Falla la Vila i les albaes.

La cultura també te un paper fonamental a les festes majors a Faura, així com actes populars i tradicionals com els fanalets, el festival de bandes de música. Al descans, es farà la presentació de la Comissió de Festes, el pregó i també es lliuraran les tenalles de la baixà al joves que compleixen 16 anys, com es fa des de 1996.

Per als més menuts, hi han cucanyes, jocs, tallers i parc infantil d'aigua. Per a la resta de veïns, una programació on es combinen les tradicions més arrelades com són els bous al carrer, la música, la pólvora i els actes religiosos, així com la cavalcada de disfresses, festa del majors o el dia de les quintes. També cal destacar l'exposició 25 anys de Falla Vila de Faura i indumentaria antiga a càrrec de Mª Vicenta Pérez Salvador, tant a l'escorxador i a la Casa Gran.

La pilota es consolida amb el Trofeu de galotxa i les partides a frontó. Enguany hi ha un homenantge al pilotari Dani de Benavites. Per altra banda, Faura és un poble taurí, on trauen bous de prestigioses ramaderies i omplin els carrers de molts aficionats. També cal destacar la Pujà de Santa Bàrbara on es possa el punt i final a les festes, així com el festival Tu si que vals, entre altres actes.