Novembre es va iniciar amb preocupació per la qüestió tarongera, ja que el govern espanyol continuava sense atendre les peticions valencianes. A més, el dia 11 es van celebrar les eleccions municipals i l'ambient polític era intens. El mes anterior havia acabat amb un incendi al número 40 del carrer Major de Benifairó de les Valls el 21 d'octubre. Era propietat de Vicente Gimeno Franch i els desperfectes foren destacats. Les pèrdues superaren les 700 pessetes. També entre els successos, cal esmentar la mort, alcoholitzat, d' un treballador del moll el 31 d'octubre, el qual «ingerió tal cantidad de bebidas alcohólicas que falleció casi repentinamente».

La ciutat de Sagunt va ser en este temps el centre de dos esdeveniments de repercusió nacional. L'11 de novembre es va celebrar el concurs de ramat cavallar organitzat pel comité valencià de l'Asociación de Ganaderos del Reino, amb un gran èxit d'assistència. La població es va omplir de participants de molts municipis. L'altre acte important fou la celebració del II Campionat de Valencia de motociclisme, organitzat pel moto-club valencià. El recorregut va ser de 240 km, de Sagunt a Terol i tornar. Es va realitzar el 18 de novembre. El trajecte s'inicià a les 8.30 hores del matí i el jurat va estar presidit pel Sr. Ariño. En total hi hagué 12 vehicles i es va establir una categoria de side-cards. Va guanyar el conductor Óscar Leblanc de Madrid. Este va cobrir la distància en 4 hores, 28 minuts i 40 segons.

La notícia cultural fou l'estrena el 18 de novembre del drama en quatre actes De Rural a bandolero, del novel autor de Sagunt Emilio Bonet Adsuara. Es va representar al Teatre Principal de la localitat. Al llarg d'eixa setmana, en la capital comarcal, com deia l'articulista va esclatar «la expectación y fue el tema obligado de todas las conversaciones». Els actors foren els senyors Paredes, Mora i Huguet i les actrius les senyores Royo i Cabeira. La sala estava de gom a gom i els aplaudiments van ser grans «viendose el autor obligado a hablar para dar gracias por las grandes demostraciones de entusiasmo y simpatía».

També la música va tindre el seu protagonisme amb la celebració de grans actes dedicats a Santa Cecília des del 20 de novembre. Però eixa i unes altres notícies seran part del següent De Cent en Cent.