Les últimes setmanes la premsa ens ha oferit notícies molt positives des del punt de vista econòmic. No m´agrada el triomfalisme, més prompte al contrari, m´agrada treballar i treballar amb humilitat i constància, com sempre he fet, però he de reconéixer que hi ha motius objectius més que suficients per a ser optimistes i pensar que si consolidem les expectatives econòmiques millorarà en un futur pròxim el benestar de la ciutadania.

Nosaltres, des que començàrem a governar, hem tingut molt clar que la nostra política giraria al voltant de dos eixos fonamentals: d´una banda, impulsar en la mesura de les nostres possibilitats la recuperació econòmica del nostre sector industrial i la creació de llocs de treball; d´altra, la posada en valor del nostre patrimoni cultural i turístic i la projecció internacional de la ciutat com un element de cohesió ciutadana i orgull compartit.

El desbloqueig de Parc Sagunt i la instal·lació del centre logístic de Mercadona ha marcat un abans i un després d´este procés de recuperació econòmica. Després de deu anys paralitzat, haver contribuït a resoldre este greu problema enquistat des de fa tants anys és una de les gestions més satisfactòries per a mi com a representant de la ciutat. Segons les previsions, els pròxims anys es crearan més de mil cinc-cents llocs de treball gràcies a l´efecte d´atracció empresarial de Mercadona. Ja estan confirmades, entre altres, la multinacional Crown Holding -començarà a produir en setembre i crearà cent-cinquanta llocs de treball- i la valenciana Importaco i ja tenim adjudicades quasi el 80 per cent de les parcel·les de la primera fase de Parc Sagunt. Però, a més, hem resolt els problemes pendents del polígon Camí de la Mar on hem començat a vendre parcel·les a les empreses interessades.

Recentment, hem rebut la notícia que el trànsit siderúrgic a través del nostre port de mercaderies ha arribat a nivells d´abans de la crisi econòmica. Una molt bona notícia. L´any passat es van exportar dos milions de tones de mercaderies siderúrgiques i un total de 273.000 automòbils. L´any que ve el port tindrà un Punt d´Inspecció Fronterera que incrementarà les seues possibilitats comercials i s´iniciaran les obres de la connexió ferroviària.

Sagunt està entre les ciutats espanyoles amb més ocupació industrial. Ben prompte subscriurem un nou conveni amb l´APV que inclourà, entre altres coses, un projecte amb el qual estic especialment compromés: l´obertura del Port de Sagunt a la mar a través del moll nord des de la Nau fins al Pantalà per a convertir aquell espai en una zona d'oci i gaudi per a la ciutadania.

També la posada en marxa del centre comercial Vida Nova Parc que, juntament amb l´Epicentre, serà un nou focus de creació de llocs de treball en el sector serveis. Al voltant de mil llocs de treball, entre directes i indirectes, podran crear les marques que s´ubicaran en este parc, entre elles, Leroy Merlin, que ja ha obert les seues portes, Cortefiel, Worten, Decathlon, etcètera.

Per descomptat, resta molt per fer encara i no volem ser triomfalistes, de cap de les maneres, perquè, tot i que ha baixat la desocupació laboral per davall de les 5.000 persones per primera vegada des de 2008, encara continua sent un gran obstacle per a millorar el benestar de la ciutadania. A pesar de tot, considere que ja estem vivint signes evidents de recuperació econòmica que poden millorar les nostres perspectives de futur. El nostre objectiu, en la mesura de les nostres possibilitats, és la plena ocupació laboral i per això mateix treballem per a crear les condicions econòmiques necessàries.