El Xupinàs del dia 28 de juny marca l'inici de les festes patronals de Benavites que s'allargaran fins al diumenge 7 de juliol.

Són dies de festa i diversió als carrers del poble, on la música, els actes gastronòmics i els bous al carrer seran protagonistes al llarg de les festes patronals.

El dissabte arriba el primer dia de bous, tancament infantil i discomòbil. El diumenge se celebra la festivitat de Sant Pau, amb volteig de campanes, cercavila, missa major, processó i monòlegs.

El dilluns serà el torn dels actes en honor a Santa Paula. Hi haurà volteig de campanes, caldera al migdia, xopà de vesprada al llavaner, processó del Barril, discomòbil i activitat infantil Piratas del Caribe, a l'auditori municipal.

Ja el dimarts, tindrà lloc el primer campionat de Truc, partida de frontó a mà, sopar popular i espectacle musical.

La programació continua dimecres amb el primer campionat de Truc al Casino, el segon concurs de tapes a la Plaça dels Horts i espectacle musical de nit.

Cavalcada i paelles

La gastronomia tindrà de nou protagonisme el dijous amb el tradicional concurs de paelles i concurs de rebosteria, per als més atrevits. També és una jornada especial, perquè tant menuts com majors podran gaudir de la cavalcada de disfresses, previ a la degustació de les paelles, per acabar amb un ball amb orquestra.

Els bous al carrer tornen a tindre protagonisme al llarg del divendres i dissabte. Molts seran els aficionats taurins de tota la comarca que s'aproparan fins a Benavites per a gaudir del ramat.

Per últim, el diumenge, dia 7 de juliol, hi haurà parc infantil a la plaça de l'Ajuntament, volteig de campanes en senyal de festa, cercavila, missa en honor a la Mare de Déu dels Àngels, processó i mascletà de colors i fi de les festes patronals.