Noves figures internacionals actuaran ben aviat dins de la programació de l'agenda cultural a l'auditori de Canet d'En Berenguer: Alasdair Fraser i Natalie Haas en un concert, que en la seua gira tan sols oferiran en Madrid i en Canet d'En Berenguer.

Però, qui és Alasdair Fraser? Alasdair Fraser va nàixer en Clackmannan (Escòcia) i va començar a tocar el violí als 8 anys, animat per tota una família de músics. En 1973 va guanyar el concurs de violí del National Mod. Es va llicenciar en físiques per la Universitat d'Edimburg i va treballar com petrofísic fins a 1985, any en què va decidir dedicar-se plenament a la música.

Alasdair ha obtingut reconeixement internacional com a principal intèrpret, artista discogràfic i professor de la rica tradició violinística de la seua Escòcia natal. Cèlebre pel seu toc expressiu, la seua afable personalitat i la seua profunda comprensió de la música d'Escòcia, Alasdair està sempre molt sol·licitat per a actuacions com a solista i concerts amb diversos conjunts. Ha treballat amb la cantant Jean Redpath i amb el guitarrista Tony McManus i ha col·laborat amb grups tan variats com la Màster Chorale de Los Angeles, els Waterboys o els Chieftains i ha compartit una actuació com a solista en el Lincoln Center de Nova York amb el violinista clàssic Itzhak Perlman. Ha representat internacionalmentea Escòcia en actuacions patrocinades pel Consell Britànic.

Com a artista discogràfic, Alasdair Fraser porta editats sota el seu nom, i amb gran èxit de crítica, diversos discos, amb Dawn Danse va obtenir en 1996 el premi independent al millor àlbum cèltic de l'any. Pot sentir-se-li tocar en les bandes sonores de pel·lícules com Titanic, L'últim mohicà, Wyatt Earp i The spitfire grill.

Després de la important etapa viscuda amb el seu sextet Skyedance, i de la producció exitosa en col·laboració amb el compositor i pianista Paul Machlis, ens proposa una cosa totalment nova: un exquisit duo al costat de la violoncel·lista Natalie Haas, basat en el seu treball conjunt publicat. Un pas endavant en una carrera indubtablement brillant i rellevant, de les quals realment fan història en la cultura d'un país.

Junts, Alasdair i Natalie són capaços d'explorar al mateix temps el so més tradicional i les noves possibilitats de la fusió violí/violoncel en una proposta absolutament exquisida. El resultat, com no podia ser d'una altra forma, està sent aclamat en concerts i festivals de tot el món: la música tradicional escocesa contagia més energia que mai.

L'actuació que faran a l'auditori de Canet d'En Berenguer, el pròxim 28 de març, és una ocasió única de poder gaudir en directe d'un magistral violinista i d'una no menys excepcional violoncel·lista. Com a consell, no deuríem deixar passar aquesta formidable oportunitat?