El passat 4 de maig és va complir el 25 aniversari del Centre de Salud "Cecilia Martí" de Sagunt, si no estiguérem en esta pandèmia de segur que el Director de l'Àrea de Sagunt Jose Luis Chover i el seu equip haguera realitzat algun acte per commemorar eixe dia, tal i com ho varen fer per al 35 aniversari de l'Hospital de Sagunt

Estos mesos han sigut durs per als sanitaris i sanitàries però gràcies a infraestructures de proximitat com és el cas del Centre de Salut "Cecilia Martí" hem pogut donar solució als problemes del dia a dia.

En 1995 sent El conseller de Sanitat i Consum, Joaquín Colomer i Sala, Joan Lerma President de la Generalitat i sent alcalde de Sagunt Manuel Girona i Rubio s'inaugurava en l'actual plaça de la Travessa un nou espai sociosanitari després de moltes reivindicacions veïnals i esponjava, encara més, els espais públics en la ciutat. A petició dels veïns i veïnes se va decidir anomenar este Centre de Salut amb el nom de Cecilia Martí. Se va editar un fullet de 16 pàgines coordinat per Emilio Llueca com a record de la inauguració.

Però, qui era Cecilia Martí? Doncs una dona va va nàixer a Onda en Castelló el 1909 i va faltar a Sagunt en 1992. Metgessa pediatra. Va cursar els seus estudis a la Universitat de València. En 1932 obtenia el títol de doctora en Medicina, l'única dona a Espanya que aconseguia aquell títol en aquella promoció. Encara que nascuda a Onda (Castelló), Cecilia Martí es va considerar saguntina pels quatre costats, ja que en aquesta ciutat va viure els seus millors anys i va desenvolupar la seva activitat professional. A Sagunt va casar i van néixer els seus fills.

Durant 47 anys va exercir la medicina, com a pediatra, i per la seva consulta van passar milers de xiquets i xiquetes, generacions senceres de saguntins i saguntines i del Camp de Morvedre, i durant eixos anys va veure com poc a poc, les dones anaven accedint al mon laboral i decidien estudiar, tal i com havia fet ella anteriorment.