La pandèmia de la COVID-19, en la qual ens trobem immersos, no solament ha fet estralls en l'àrea sanitària, sinó que ens aboca a una profunda situació de crisi social i econòmica. Les vides humanes, les relacions socials, els projectes de vida han de ser l'eix central de l'activitat política. Per tant, cal preservar-los i garantir els llocs de treball necessaris per aconseguir desenvolupar-se plenament i assolir la felicitat.

Fins ara, molts dels que ara llegiu aquestes paraules deveu considerar assegurat que el funcionament bàsic de l'entramat socioeconòmic del nostre país es mantindrà. No obstant això, una vegada més, hem d'observar com s'esfuma allò que crèiem garantit: l'emergència sanitària deixa al descobert les despulles d'un sistema esgotat i altament mancat de capacitat de resposta i adaptació. Cada vegada es fa més difícil de respondre a les qüestions de l'endemà si seguim aplicant la lògica de l'ahir. I el que els ciutadans necessitem urgentment són respostes.

Incertesa és la paraula que defineix el present. Tanmateix, des de Junts per Faura pensem que cal combatre-la amb solidaritat, objectius compartits i sentit de la responsabilitat, tot guiant-nos per l'empatia i la capacitat de treball conjunt. Així doncs, cal treballar perquè s'acaben les frases grandiloqüents engrescadores i les promeses llançades al vent que, després, mai o quasi mai arriben a a bon port, cosa que, a la llarga, generen més incertesa.

Enfront de la incertesa cal generar certeses. En aquest sentit, Junts per Faura manifestem la nostra voluntat clara de posar-hi el muscle i de cercar solucions bones per a tothom. Oferim les nostres mans i la nostra capacitat de treball, des de perspectives i àmbits diferents, per enfortir, en definitiva, allò que ens enriqueix com a poble i com a col·lectiu: la diversitat, la pluralitat i la col·laboració sincera, amb la mà estesa..

Des del grup de Junts per Faura a l'Ajuntament hem treballat durant el confinament per fer arribar una proposta al govern municipal i a la resta de l'oposició amb la intenció d'activar plataformes de treball unitari per a combatre la crisi actual i les rèpliques futures: perquè Faura i la seua gent s'ho mereix. Aquesta proposta ha estat ben acollida per tota la corporació i, fruit de l'entesa àmplia, s'ha posat en marxa un instrument de la Carta de Participació Ciutadana: el Consell Consultiu de la Vila.

Ens felicitem d'aquesta nova etapa de col·laboració que esperem que aporte els seus fruits per a una Faura millor, més justa i més lliure. I ens alegrem que, en l'últim ple, es fera palesa amb l'aprovació de les nou propostes que es presentaren, independentment del grup que les va registrar. En definitiva, reiterem la ferma decisió del nostre grup municipal i del conjunt de Junts per Faura per treballar plegats per fer front a la pandèmia, perquè si estirem tots ella caurà.