Torna Sagunt a Escena amb més força que mai, amb més ímpetu que mai, amb més energia. Són temps molt difícils, però nosaltres, els gestors públics, tenim l'obligació de treballar ara més que mai, fer front als obstacles i adaptar-nos a la nova normalitat del coronavirus amb diligència i professionalitat. Per esta raó, en primer lloc, vull agrair a l'Institut Valencià de Cultura l'aposta que ha fet en temps molt difícils per a la continuïtat del festival i, fins i tot, el seu reforçament amb l'increment del pressupost del nostre esdeveniment cultural més important com és el Sagunt a Escena.

A pesar de les limitacions de la nova normalitat, les mascaretes i les distàncies de seguretat i tots els condicionants que són d'obligat compliment, la conselleria ha apostat de nou i amb més força, com deia, per la continuïtat i que no hi haja cap símptoma de debilitat en la celebració d'enguany. Vull agrair també a la Diputació de València, per descomptat, la seua implicació per ampliar el pressupost destinat al festival. Moltíssimes gràcies, ho dic amb orgull perquè m'estime molt este esdeveniment que se celebra a Sagunt cada estiu.

També estic contenta perquè la majoria de la programació escollida és valenciana, produïda per companyies valencianes. Per a mi és molt important este fet, considere essencial que els organismes públics ajudem als nostres autors i autores, als nostres actors i actrius, als nostres directors i directores, a les nostres companyies teatrals.

Per la nostra part, per part de la regidoria de la qual sóc responsable i de l'Ajuntament de Sagunt, hem ampliat els locals que posem a disposició del festival. D'esta manera, a més de la Glorieta, la pujada al Castell, la Casa dels Berenguer i el centre Mario Monreal, com fins ara, hem posat a disposició del festival la Casa de la Cultura del Port de Sagunt, l'auditori Joaquin Rodrigo i, com sempre, els jardins del Centre Cívic. També he de dir que hem mantingut el nostre pressupost, el pressupost de l'ajuntament, perquè considerem que sempre hem de tirar endavant un festival de referència cultural mediterrània com és el de Sagunt. Però, a més, si donem suport al Sagunt a Escena, també ajudem a reactivar l'economia del nostre municipi, dels nostres comerciants, que tan necessitats estan d'ajuda en estos moments de greu crisi econòmica pel coronavirus. Vull animar a tothom a que assistisca, enguany més que mai, perquè puc assegurar que complirem amb totes les mesures adequades i, a més, com deia, ajudarem a reactivar l'economia local.

Benvinguts i benvingudes al Sagunt a Escena 2020!