En Compromís som molt conscients dels problemes que tenen els nostres veïns d’Almenara i de la resta de pobles de la Plana afectats per la regressió de la costa, com ells també saben que la causa principal és la construcció d’infraestructures al nord dels seus termes municipals, i de manera molt especial el port de Borriana, i com no pot ser d’una altra manera, desitgem per tant una solució que millore l’estat de les seues platges.

En Compromís per Sagunt som també molt conscients dels problemes crònics que patixen les nostres platges, agreujats especialment els últims anys, que no sols estan generant un canvi en el seu aspecte, sinó que a més comprometen la seguretat dels ciutadans a conseqüència de l’acumulació de graves i l’alteració de la zona de bany. Molts usuaris no poden accedir a la mar sense perill i el problema s’ha anat estenent des de la Malva-Rosa i Corint fins a Almardà i ja comença a afectar la platja de Canet.

És més, la nostra responsabilitat i la nostra obligació és defensar els interessos del nostre municipi i dels nostres ciutadans i ciutadanes, especialment quan decisions d’altres administracions els posen en risc. I d’això es tracta en este cas, de garantir que el projecte que el Ministeri ha dissenyat per al litoral sud de la província de Castelló no degrade encara més les nostres platges. Per això sempre hem presentat des de l’Ajuntament al·legacions, perquè eixe projecte no ens assegura que no provoque perjudicis al nostre litoral; unes al·legacions que per cert mai no han sigut contestades de manera adequada i satisfactòria.

Menyspreu

El Ministeri, abans amb el PP i ara amb el PSOE, continua menyspreant la nostra ciutat i els veïns d’Almardà especialment, i continua sense acomplir els seus compromisos, especialment la presentació d’un projecte integral que detalle les actuacions en el nostre tram de costa, amb un calendari d’actuacions i un pressupost que garantisca que en cap cas el que es faça al nord del nostre municipi afecte la nostra costa, ni més ni menys.

Compromís i l’Ajuntament de Sagunt sempre hem defensat que la costa no entén de províncies i que des de Borriana fins al Port de Sagunt, si més no, el litoral pertany a una unitat geomorfològica que s’ha de tractar de manera conjunta, on les actuacions s’han de projectar, pressupostar i executar de manera coordinada, sense que es provoquen perjudicis en uns trams en benefici dels altres. Ja tenim molta experiència per a saber que el que es fa al nord perjudica el sud i no al contrari.

Des de l’Ajuntament i al costat l’Associació de Veïns d’Almardà, continuarem denunciant esta arbitrarietat i continuarem exigint que no comencen les obres projectades pel Ministeri al nord de la Gola de Queralt sense que les actuacions a Sagunt estiguen projectades de manera consensuada i pressupostades.