Amb motiu del 25N reflexionàvem sobre les violències masclistes tot destacant, d'una banda, que no hi ha perfils precisos de tipus social, cultural o econòmic en un maltractador, és a dir, no serveixen els tòpics de pertànyer a una "bona" família, tracte educat, simpatia, etc; d'altra banda, trobem lamentablement una lleugeresa de com es criminalitza la víctima socialment. I és que, de masclisme, trobem pertot arreu i de ben diverses i perverses maneres. De fet, no podrem parlar d’una societat igualitària i justa mentre continuem vivint baix una societat patriarcal on dones conscients han de plantar cara cada dia a tot tipus de violències, verbals, físiques, sexuals, econòmiques i simbòliques.

Fa pocs dies la fiscalia sol·licitava 10 mesos de presó per delicte de maltractament i delicte lleu d’injúries a la seua parella. L'individu en qüestió, no estem parlant d'un veí anònim de la Vall de Segó, és un Il·lustre Senyor diputat provincial del PP, ara ja sense militància en el partit, i a més a més alcalde de Benavites. I és que tan il·lustre era que tingueren a bé moltes persones donar-li per escrit tot el suport públic, començant pels mateixos companys del PP i acabant pels regidors de l’oposició del PSOE.

Mai ens cansarem de dir-ho, aquesta societat té un greu problema quan hi ha polítics que donen suport a un presumpte agressor masclista i, fins i tot, menyspreen i dubten de la dona maltractada. Que no li passe a ninguna més!

I ara unes reflexions: algú seguirà traient pit per tal suport a l'alcalde? Continuaran recollint signatures? No, res d'això, ara els representants del PSOE han eixit corrents, tard i penosament, a posicionar-se en la línia que havien marcat els republicans per la dimissió de l'alcalde: han abandonat la camisa blava per una de color violeta.

Des d'Esquerra Republicana rebutgem tot tipus de violències envers les dones i més encara en casos com els que ens ocupa, un representant polític que ha de garantir la igualtat de gènere sense contemplacions. Ja ho hem dit i repetim ben clar i valencià: el senyor Carlos Gil ha de renunciar a l'alcaldia i els regidors del PSOE que l'han avalat han de demanar disculpes i no girar com el penell de la torre de Benavites.