L’arribada de l’estiu convidava a la preparació d’exercicis espirituals en el convent de Sant Esperit. En la premsa, s’informava que se celebrarien entre el 3 i 9 de juliol. Estigueren dirigits pel franciscà Juan Bolet. S’explicava com agafar el tren i els horaris. Es deia que “en el apeadero de Gilet esperará a los señores sacerdotes la tantanita del convento”.

Una de les festes d’aquell mes es va celebrar a l’Asil de “las Hermanitas de los Ancianos Desamparados”, gràcies a la recentment creada “Hermandad de San Felipe Neri”. El 10 de juliol es va fer la missa de comunió a les set de matí. Predicà un pare franciscà. Posteriorment, les persones ancianes foren convidades a desdejunar xocolate, dolços, licors i tabacs. A les nou i mitja, es va celebrar la missa major. Va estar present el rector de Santa Maria Juan B. Vidal. Predicà el franciscà de Sant Esperit Bernardo Verdú. Va cantar un cor de senyoretes acompanyades del pianista Vicente Monreal. El banquet el van servir els components de la “Hermandad”, realitzat amb l’almoina dels associats. A les cinc de la vesprada, es va fer una processó per l’interior de l’edifici, presidida pel beneficiat José Gil Monzó. Finalment, es cantaren els gojos. Cal dir que la fundadora de l’entitat, Amalia Donés, va pagar les postres i els gelats del dinar.

Entre els accidents d’eixos dies, cal esmentar que, a l’operari de la companyia “Ojos Negros” Ángel Zayás Ortiz, de 40 anys, li va caure damunt una planxa de ferro. Li facturà la cama dreta. Fou atés pel metge titular de Sagunt.

Homenatge

El 17 de juliol es va retre un homenatge a l’heroi José Romeu. Va vindre, des de la ciutat de València, l’orfeó de la Vega. En l’estació, fou rebut per una comissió de l’Ajuntament. Hi estigueren presents les societats científiques, artístiques i socials acompanyades de les seues banderes. Va estar la banda de música, dirigida pel mestre Palanca. Des d’allí, foren a l’Ajuntament. Posteriorment el seguici va eixir amb una corona per a portar-la al seu monument. El vicepresident de l’Orfeó, Ramon Marco, hi va presentar l’orador Jaime Sanada. Va fer un discurs dedicat a eixe destacat personatge saguntí. Després, cantà l’Orfeó, acompanyat de la banda. De vesprada, en el “Teatro Verano”, es va realitzar un festival. Va interpretar una comèdia la senyoreta Peris amb l’orfeonista Sánchez. L’Orfeó va cantar “Romanza del Pescador” i “Manón”. Va seguir una altra representació dels orfeonistes Ten, Bosch, Sanchis, Balaguer, Marco i Ferrer. Per a finalitzar, cantaren “Ecos del Turia” i unes altres peces.

Eixe mes, l'Ajuntament va autoritzar la realització de concerts en la Glorieta. A més, va aprovar que es cobrara un impost als venedors de begudes refrescants que s'instal·laren allí en eixos actos.

En acabar juliol, va esclatar una polèmica per la destinació dels diners recaptats en la tómbola de Sagunt per a l’Asil. Però, eixa i unes altres qüestions formaran part del següent “De cent en cent”.