Fa unes setmanes Junts per Faura vam denunciar públicament la inoportunitat i el poc mirament de l’equip de govern de l’Ajuntament de Faura de privar les famílies de la possibilitat de disposar de l’Escola d’Estiu. I, com ja ens tenen acostumats, el PSOE ha esclatat amb un dels seus brillantíssims escrits, que no diuen res i es limiten a pixar fora de test per desviar l’atenció pública de l’assumpte.

No perdrem el temps amb qualificatius, en benefici de la cortesia política, que ells sembla que desconeixen. De fet, l’estil del PSOE no és nou i, doncs, ni ens sorprèn ni ens fa despentinar-nos ni un mil·límetre: insults, desqualificacions, mitges veritats, mescla de temes que no tenen res a vore amb la no celebració de l’Escola d’Estiu.

Ningú no ha parlat, en cap cas, del dret a vacances dels professionals de l’ensenyament. En cap moment, faltaria més, s’ha plantejat un calendari a terceres persones que condicionara el seu treball en el trasllat de l’escola. De fet, diguem-ho clar, és el PSOE qui s’agafa a aquesta excusa i a la pretesa inseguretat dels usuaris del servei per no parlar directament del problema.

No s’ha fet l’escola d’estiu perquè no s’han valorat alternatives en altres espais municipals, no hi ha escola d’estiu malgrat que a l’escola no estaven en marxa les obres. I bona part de l’escola estava plenament equipada durant el mes de juliol. De fet, l’excusa del trasllat continua esclatant-los en la cara: fins i tot ara, a les portes del mes d’octubre, les obres no han començat. A qui volen enganyar?

És evident que no s’ha treballat a buscar solucions que no passaren per suprimir l’Escola d’Estiu i perjudicar els usuaris. Garantir el servei i tots els beneficis que comporta –el lleure dels infants en temps de vacances, la conciliació familiar– hauria d’haver estat la prioritat. I és que ni tan sols es va valorar fer una escola d’estiu més modesta o més reduïda. No s’ha volgut fer i punt.

A més, han faltat a la veritat i es queden tan amples, acostumats com estan a fer i desfer com els ix del barret. Van dir que el juliol estaria el col·legi buit (les actes i les gravacions dels plens en donen fe) i que aquest era l’únic motiu que impedia de proporcionar el servei públic que constitueix l’Escola d’Estiu. A l’inici de setembre el col·legi seguia sense estar buit del tot.

En fi, el PSOE persisteix en el seu estil característic, que consisteix a buscar excuses i no solucions, desqualificar l’oposició quan són ells els qui s’equivoquen i aplicar allò que la millor defensa és un bon atac. Ja s’ho faran: a nosaltres no ens trobaran en aquest terreny. Ja queden ben retratadets tots solets!

Senyores i senyors de l’equip de govern, estan vostès segurs que no hi havia cap espai útil al poble per a proporcionar el servei de l’Escola d’Estiu? Nosaltres pensem que sí. I no pocs. Sols era un tema de voluntat.