Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

DE CENT EN CENT

Protesta dels obrers forners

Vista de Sagunt. | LEVANTE-EMV

Un dels principals motius que impulsaven les activitats culturals eren les causes benèfiques. Novament, per octubre, va realitzar-se un acte d’eixe tipus per a ajudar l’Asil dels Desemparats. En esta ocasió, es va fer una vetlada literària i musical organitzada per la «Sociedad Unión Musical Lira Saguntina» i dirigida pel mestre Palanca. El Diario de Valencia en va publicar una crònica, escrita pel jove José Blasco Such. Este articulista va dir que «el espacioso Teatro Principal se vió atestadisimo de gente que quiso contribuir al fin noble, simpático y altruista de la función que allí se celebraba».  S’hi van recaptar 355 pessetes.

Protesta dels obrers forners

En aquell mes, també fou notícia la protesta dels obrers forners perquè els seus patrons els feien treballar a les sis del matí per a ficar el pa en el forn. El regidor Escrig ho va plantejar en el Ple del 23 d’octubre. Va dir que calia complir la reglamentació establida. L’alcaldia va atendre el prec. Una altra notícia laboral fou la convocatòria de la plaça interina de corneta dels bombers, aprovada en la sessió plenària del 6 de novembre. Després d’acabat el termini de prova de Ricardo Almenar Boix, es va demostrar que no estava preparat per al càrrec.

Les noves denominacions dels carrers de la capital comarcal ocuparen l’actualitat. El Ple del 30 d’octubre va acordar que la plaça titulada de Wilson estiguera dedicada a Vicente Blasco Ibáñez. En la sessió del 6 de novembre, es va acordar la col·locació de la placa del carrer dedicat al capità Pallares, mort en la campanya d’Àfrica. El seu pare, també regidor, va sol·licitar-ho perquè feia mesos que s’havia donat eixe nom a l’esmentada via urbana.

Un assumpte que preocupà a l’ajuntament de Sagunt fou la recuperació de la propietat plena de l’antic convent de la Trinitat. Després de requerir a Antonio Capella Maties, propietari de «Colador de Garcés», perquè abandonara la part que n’ocupava, va decidir denunciar-lo. Este no havia contestat els requeriments que se li realitzaren.

Malauradament, les tragèdies també van estar presents entre els membres de la corporació saguntina. En el Ple del 13 de novembre, es va mostrar el condol a l’alcalde Casanova per la mort del seu fill Víctor. Ell va estar absent pel seu delicat estat de salut. En el Ple del 27 de novembre, es va acordar que els regidors es traslladaren al domicili del tinent d’alcalde Ramón García Alcamí per a mostrar-li el condol per la defunció de sa mare.

Una notícia comarcal fou el nomenament dels jutges municipals per al pròxim any. Estos van ser: Juan Ramón Ferriol (Albalat dels Tarongers), Avelino Navarro (Alfara de la Baronia), Ramón Lorente (Algar de Palància), José Montal (Algímia d’Alfara), Aurelio Vila (Benavites), Pablo Baeza (Benifairó de les Valls), José García Genís (Canet d’en Berenguer), Jaime Ribera (Quart de les Valls), Joaquín Soriano (Quartell), José Tortonda (Estivella), José Rodrigo (Faura) i Blas Salvador Oliver (Gilet).

Per desembre, l’Ajuntament de Sagunt va tractar la millora dels camins del Port i de Petrés. Però eixa i unes altres notícies formaran part d’un altre «De cent en cent».

Compartir el artículo

stats