Després d'un prometedor inici de cap de setmana, els resultats dels pilots valencians en les tandes classificatòries van ser molt inferiors als esperats, tant en Moto2 com en Moto3. De totes maneres, en el motociclisme qualsevol cosa pot succeir i estant els temps molt ajustats, la situació hui diumenge pot canviar radicalment. Talent i capacitat de pilotatge per a estar més endavant n'hi ha. Ara mancada que els pilots es troben inspirats i ho traguen a la llum.

Fins a l'última tanda, que era precisament la classificatòria en Moto2, Iker Lecuona va tindre la que quasi amb tota seguretat ha sigut la seua millor actuació des que és pilot mundialista. Però finalment no va poder passar de la vint-i-unena posició en la graella.

En Moto3, el millor va ser Arón Canet, que va acabar en la cinquena posició, a quasi un segon de Tony Arbolino, que va marcar el millor registre.

En aquesta categoria, hi ha esperances ja que les carreres solen ser en grup i els avançaments de 4 pilots en bateria fan que els finals de carrera siguen impossibles de predir.

Un altre factor a tindre en compte és que les previsions meteorològiques apunten aigua, amb el que la carrera en pis mullat seria totalment diferent i més impresible encara.

Les carreres amb pluja «quasi» sempre solen ser impredictibles, excepte quan teníem en parrilla a un jove pilote de Canals al qual encara hui dia, 21 anys després de la seua defunció, l'afició de tot el món li continua considerant el millor pilot que ha existit rodant sota la pluja. Però Ricardo era molt Ricardo i en aigua era imbatible. Fins als seus rivals li donaven com a vencedor abans de començar la carrera encara que només anaren 4 les gotes que havien caigut.

Actualment, la situació és diferent i només amb que la pista sols estiga humida, els comissaris trauen la bandera roja i suspenen la carrera, no siga cosa que alguna d'eixes «figuretes» que no han guanyat mai res caiga i es faça mal. Amb aigua o sense aigua, l'emoció i l'espectacle estan servits. I hui, una vegada més, Cheste serà la capital motociclista mundial.