–18.30h

"Tres donasses: Simone de Beauvoir, Maria Aurèlia Capmany i Carmelina Sánchez-Cutillas".

Tres reconegudes especialistes conversaran al voltant de les figures d'aquestes tres escriptores que, nascudes en diferents territoris i realitats, ens van deixar alguns dels testimoniatges literaris i ètics més importants del nostre temps.

Marta Nadal, Comissària de l'Any Capmany i una de les estudioses i crítiques més respectades de la nostra literatura, autora d'obres com De foc i de seda. Àlbum biogràfic de Mercè Rodoreda.

Marta Pessarrodona. Poeta, assagista i traductora, una de les intel·lectuals més reconegudes del nostre temps, va ser reconeguda l'any passat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Verònica Cantó. Editora i filòloga, especialista en l'obra de Carmelina Sánchez-Cutillas, actualment és la secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ha estat autora de diverses obres sobre l'ús de la llengua, i el seu estudi en aquest camp va ser reconegut amb el Premi Joan Valls per l'ús i la promoció del valencià.

Modera: Lourdes Toledo.

–19.30h

"El miracle literari en temps de pandèmia"

Julià Guillamon és un dels crítics literaris més influents de la nostra literatura. En el camp de l'assaig s'ha dedicat a estudis crítics d'obres d'autors com Joan Perucho i és autor d'obres de referència com La ciutat interrompuda. Recentment ha publicat Les cuques.

Manuel Baixauli és un dels novel·listes més llegits i reconeguts per la crítica del panorama valencià actual. Autor d'obres com L'home manuscrit, La cinquena planta o Ignot, l'escriptor de Sueca s'ha situat com una de les propostes més interessants de la novel·lística de les darreres dècades.

Sebastià Alzamora. Poeta, escriptor i periodista mallorquí reconegut en les tres vessants, acaba de publicar Reis del món. Alzamora és un dels autors més solvents i considerats de la seua generació, la qual cosa li ha valgut el reconeixement dels premis més importants en la nostra literatura, tant en el camp novel·lístic com poètic.

Modera: Josep Piera.

La invitació es gestiona a traves de l'app de reserva d'entrades "Eventbrite"

Aula 1 Centro de Cultura Contemporánea.