Cicle "Acció Documental +" organitzat per ACICOM i ACPV. DocsBarcelona / El documental del mes.

Des del 2012, quan van fugir de la guerra de Síria, la petita Marwa i la seva família viuen al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània. En el seu dia a dia, la Marwa és un esperit alegre i obert que no entén res de murs ni de barrots. El pas de la infantesa a l'adolescència la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

La Marwa s'ha adaptat a la vida al camp, té amics amb qui jugar i va a l'escola. Però quan el seu germà gran és interrogat per les autoritats sobre la seva possible associació amb militants extremistes, es topa amb una nova realitat completament desconeguda per ella. Les dures condicions al camp mai han torçat la voluntat de la Marwa per construir el seu propi camí, i aquest fet ha esdevingut un testimoni inspirador de resistència, supervivència i esperança.

En els últims anys, la guerra a Síria ha afectat milions de vides. Marwa. Petita i valenta (títol original, Tiny Souls) centra l'enfocament en els més petits, retratant les repercussions físiques i psicològiques després d'haver sigut testimonis de la violència, la destrucció i la deshumanització de la guerra. Un conflicte en què els infants han quedat fora de tota presa de decisions però hi tenen moltes coses a dir.

Direcció: Dina Naser (2019)

So: Antonio Dalmasso

Producció: Dina Naser

Coproducció: Khaled Haddad, Palmyer Badinier

Càmera: Hasan Abu Hammad, Dina Naser

Música: Ronald Heu

Edició: Najwa Khachimi, Qutiba Barhamje

VO en àrab subtitulada en català

Durada: 85'

CPH:DOX, Dinamarca, 2019

Best of Fest · IDFA, Països Baixos, 2019

Premi Human Rights · Dokufest International Documentary and Short Film, Kosovo, 2019

Sheffield Doc/Fest, Regne Unit, 2019

Sala d'actes Centro de Cultura Contemporánea.