La nova assignatura que ha anunciat la Consellera d'Educació, María José Català, està formada per incògnites cobertes per més incògnites. Cultura del poble valencià... és a dir, la cultura popular.

Què és per a la consellera la cultura popular? La mateixa consellera que va demanar perdó per parlar en valencià (ja deuria d'haver dimitit per aquesta cita) ha dit que la assignatura estarà formada per «l'ADN de la cultura valenciana». Una persona que creu que s'ha de demanar perdó per parlar en la llengua pròpia dels valencians, la senya d'identitat més important que tenim, és la persona més indicada per a dir quin és l'ADN de la cultura valenciana?

Ens explicarà aquesta nova assignatura el significat de la muixeranga, la reivindicació de la pilota valenciana o de les colles de dolçaina i tabal, els correfocs, els nostres poetes i escriptors, la nova cançó o l'auge de grups que canten en la nostra llengua en l'actualitat com Obrint Pas o Aspencat?

No em pareix mal la creació d'aquesta assignatura, però em fa por qui la crea. La conselleria deuria comptar amb la opinió de la comunitat educativa i de les associacions més importants de la cultura valenciana com Escola Valenciana o Acció Cultural del País Valencià.

Tinc por de que aquesta assignatura siga l'excusa per a apartar encara més als ciutadans de la vertadera cultura valenciana. Tinc por de que siga una excusa per a adoctrinar als alumnes per a que no torne a passar el cas dels xiquets de l'escola de Xàtiva que demanaven la dimissió de Fabra. Tinc por de que siga una cortina de fum per a intentar suplir el buit que deixa el tancament de Canal 9. Perquè senyora consellera, el buit que ha deixat Canal 9, l'impacte que una televisió en valencià té sobre la societat, no el van a suplir amb una assignatura que parle sobre la nostra cultura.

Si vol promocionar la nostra cultura, per exemple, amplie vostè les línies en valencià a les escoles.