El proper 23 d'Octubre estan convocades diverses manifestacions arreu del País Valencià contra la LOMQE i les retallades. Una vegada més la Comunitat Educativa torna e eixir al carrer per fer palés el seu rebuig a les polítiques educatives dels governs de Rajoy i de Fabra. Aquest fet no és una novetat: des de 1995 són moltes les ocasions en què els carrers de les nostres ciutats han vist com una marea humana els ha ocupat per reivindicar una educació per a totes i tots.

El sector educatiu ha estat un dels més organitzats i combatius als darrers anys. La seua mobilització ha impedit o reduït els efectes d'una acció de govern contrària a l'escola pública i al personal que hi treballa. Una de les primeres declaracions del primer conseller popular va ser que calia invertir l'equilibri existent entre l'educació pública i privada. Quasí vint anys més tard no ho han aconseguit per la perserverància de la comunitat educativa valenciana. És cert que han aconseguit imposar lleis, decrets, resolucions, retallades? però malgrat tot això el seu objectiu fonamental no l'han pogut cumplir totalment. Tanmateix, durant un temps vam aconseguir acords importants sobre plantilles, condicions laborals i econòmiques? Uns acords que van reforçar el nostre sistema educatiu i millorar condicions de treball. Ara bé, des d'un temps fins ara mateix aquests acords han estat denunciats o incomplits per l'Administració valenciana que, sumats al nou acord d'interins, al decrets Vela, a l'acord Moragues, l'aprovació i implantació de la LOMQE, etc., deixen a l'educació en una situació complicada. També a les treballadores i treballadors de l'ensenyament.

Front aquest context tan advers la resposta de la Comunitat Educativa no pot ser la resignació sinó la desobediència, la mobilització i la lluita. Per fer-ho possible cal estendre les plataformes per l'escola pública a barris, pobles? sumant la força dels pares i mares, del professorat, del PAS, de l'alumnat i del conjunt de la ciutadania en la defensa d'una escola pública, valenciana i de qualitat. D'aquesta manera podrem impedir que les polítiques educatives del govern espanyol i del govern valencià tinguen efectes negatius en la nostra escola i també canviar-les radicalment. Per tot açò, la millor continuar la tasca feta és acudir massivament a les manifestacions del 23 d'octubre i el dia 24 continuar en la lluita per eixa educació que totes i tots volem.