El PP valencià que sempre sol col·locar-se a les primeres files en les misses i en les processons, tant si és a la festa de la Mare de Déu dels Desemparats, com al Corpus o a les romeries de la Magdalena o de la Santa Faç ¿com tracta després els més dèbils de la nostra societat? ¿No és una vergonya que, fa uns mesos, la Conselleria de Benestar Social (?) retirara l´ajuda a la dependència (de 337,35 euros al mes!) a un xiquet d´El Campello, de 5 anys, amb un transplantament de fetge, que no parla ni sap menjar sol? Sort del Tribunal Superior de Justícia Valencià que va revocar la decisió indecent de la Conselleria de Benestar Social!! La Conselleria, amb una actitud del tot immoral, retirà l´ajuda al xiquet, "porque había mejorado", quan el TSJ va reconèixer que "és evident que el menor no ha millorat, sinó que ha empitjorat". Així tracta la Generalitat als qui pateixen!! I retirant una misèria d´ajuda de 337,35 euros al mes!!!

Més recentment, el passat 3 d´abril, una jutgessa va anul·lar la decisió de rebaixar el grau de dependència de discapacitat, i per això ha condemnat la Generalitat a tornar els diners no pagats durant tres anys.

Ja el 2013, el Consell, amb una actitud del tot mesquina, va revisar a la baixa els graus de discapacitat, amb l´únic objectiu de reduir prestacions. El 22 d´octubre de 2013 diversos mitjans de comunicació recollien la denúncia davant la Conselleria de Benestar Social dels representants de les Associacions d´Usuaris de la Sanitat (AVUSAN), de familiars de malalts mentals (ASIEM) i de les Plataformes per la Llei de Dependència. I és que la Conselleria estava reduint el grau de discapacitat temporal (atorgat anteriorment als malalts) sense justificació, i en alguns casos sense revisar personalment l´afectat. Aquesta mesura, del tot immoral (per estalviar-se uns euros) provoca la pèrdua de prestacions i de drets, ja que per baix d´un 33% de discapacitat, l´afectat perd els seus drets a qualsevol ajuda. Les associacions abans esmentades van recórrer al Síndic de Geuges, ja que no entenien (com tampoc no ho entenc jo) que un afectat amb un 48% de dependència, dos anys després, la discapacitat passara, "miraculosament", al 15%, com li va passar a una persona de l´Associació per a la Salut Integral del Malalt Mental.

L´actitud d´un govern es qualifica, no per la manera com tracta als més forts, sinó per la manera com tracta els més dèbils, i certament que la Generalitat Valenciana maltracta els malalts dependents d´una manera escandalosa. I és que aquells que més ajuda haurien de rebre, són els qui pitjor tracta el Govern Valencià. I al costat d´això, el President de la Generalitat o la Consellera de Benestar Social (?) no tenen cap mirament en cobrar els milers d´euros que cobren, i escatimar uns euros a la gent que pateix.

El dijous dia 16 hi haurà la romeria a la Santa Faç, i de nou vorem els governants valencians ocupant els primers llocs en aquesta festa. Per això el bisbe d´Oriola-Alacant no hauria de deixar que els polítics que maltracten els malalts dependents, estiguen al davant d´aquesta romeria, ja que la Santa Faç de Jesús és present en tots aquells que sofreixen i que el Govern Valencià no atén com seria el seu deure.