Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Equivocar-se: Aznar i Rajoy

Equivocar-se és d´humans. Al llarg de la nostra vida tots ens equivoquem de vegades, el que passa és que hi ha errors que, sent més o menys greus per a qui els comet, poden ser intranscendents per a la resta. Però hi ha equivocacions que provoquen situacions terribles a molta gent i una sèrie de mals que no haurien ocorregut si les persones responsables no hagueren actuat de manera equivocada. M´estic referint a la guerra d´Irak. Tony Blair va reconéixer l´error fa unes setmanes i en va demanar perdó. A bones hores! Tanmateix, Aznar ni una cosa ni l´altra. Diu que ara sap que no hi havia hagut armes de destrucció massiva però que en aquell moment no ho sabia. Quina barra! Per què no escoltava els inspectors de l´ONU? Doncs la seua equivocació, i la dels altres factòtums d´aquella guerra, ha portat la situació actual de terror jihadista global. Ho diuen tots els analistes. Ho dèiem en aquell moment molta gent. Aquella invasió, només podia dur caos i més radicalització. Doncs ara, en compte de callar avergonyit, Aznar encara gosa fer una crida a la nova guerra en territori sirià. La prepotència egòlatra i malaltissa d´aquest home no té límits. Perquè ja en el seu moment, la invasió d´Irak va ser qualificada per associacions internacionals de juristes com un «crim d´agressió i contra la pau», basant-se en l´article 6 (a) de l´Estatut del Tribunal de Nurenberg. Així és que els promotors d´aquella guerra, com a mínim, estan absolutament desacreditats per parlar d´aquest tema.

I continuant amb equivocacions greus, encara que d´altre tipus, he de recordar la de Rajoy respecte a el canvi climàtic, quan negava la realitat d´aquest preocupant fenomen, argumentant que un cosí seu li ho havia dit. Equivocar-se en aquest tema també es molt greu perquè d´entrada suposa no posar mesures per afrontar un conflicte que agredix les condicions de vida en la Terra i afecta negativament tota la humanitat.

Actualment Rajoy diu que reconeix l´equivocació i per això està a París, en la reunió de Nacions Unides (COP 21) que començà ahir per arribar a acords front el canvi climàtic. Doncs bé, el president espanyol està a temps d´esmenar el seu error d´altres temps si en aquesta reunió, a la que assisteixen 195 països, adopta una postura contundent a favor d´un canvi energètic i es compromet a l´adopció de mesures polítiques i econòmiques que conduïsquen a l´eliminació gradual, però ràpida, de tots els elements que produeixen gasos d´efecte hivernacle. A més d´altres mesures necessàries que també estan sobre la taula de la COP 21.

Compartir el artículo

stats