Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Lluís Meseguer

Les accions de Mark

En el moment en què llegies la columna de la setmana passada, estava venint al món una xiqueta. Les conseqüències, les podem comprovar mirant o escoltant qualsevol mitjà, com el que compartim prop de 2.000 milions d´usuaris, el facebook i altres territoris universals de Mark Zuckerberg.

No cal narrar els avatars coneguts del seu viatge vital, certament tortuosos, iniciats amb la lleialtat dels seus tres companys d´habitació de la Universitat de Harvard. La creació adolescent del web Facemash amb fotografies, i tallat per la denúncia dels directius de la Universitat. Després, l´incident amb els germans Nadendra, que l´acusaren d´haver retardat un projecte semblant al seu. I també, l´ajuda de l´empresari Parker, expulsat després com a director executiu de la xarxa naixent, sospitós de possessió de cocaïna.

Mark Zuckerberg podria ser un sobrenom de Jordi Adell, que m´explicà l´any 1991 coses sobre la qüestió el mateix any de l´anunci públic de la World Wide Web, i dos anys abans que apareguera,mentre Mark tenia 9 anys, i jo estava un dies, per cert, a San Francisco, on s´ubica la casa del nostre geni Facebook.

Busques ara on busques, trobaràs l´esdeveniment: Mark ha fet la seua acció universal de donar, al llarg de la seua vida, quasi totes les seues accions de la seua companyia a través d´una agència filantròpica per a «avançar en el potencial humà i promoure la igualtat del ser humà». Estem parlant, de 45.000 milions de dòlars, milió amunt o avall. L´argument: els grans reptes requereixen horitzons llargs. També és veritat que els reptes més grans, per a la majoria de la gent, són els d´arribar a final de mes, o del dia.

¿El motiu? El naixement de la filla de Chan i d´ell, exactament, mentre tu, lector o lectora, llegies la columna de la setmana passada, titulada «Música de roses», i coincident amb el Dia d´Acció de Gràcies en els Estats Units. La xiqueta no es diu Rosa, sinó Max. Mires la fotografia que acompanya l´anunci mundial, i el pare sosté en braços la xiqueta, la mira amorosit i amb la cara roja, perquè Mark pareix tímid.

Compartir el artículo

stats