Necessitem un nou projecte popular de la Comunitat Valenciana arrelat a la nostra terra i la nostra gent. Net, decent i honest. Coherent i convincent. Un partit en identitat pròpia i no sotmés a les decissions unilaterals preses des de Madrid. Un nou partit que retorne a la seua única ideosincràcia possible: la defensa a ultrança dels interessos de la CV en tots els fòrums i davant de tots, superant disciplines i complexos polítics miops. I vaig a treballar per això, per fer un PPCV més valencià i valencianista. Per la refundació i la valencianització.

La reconstrucció és indefugible, i el congrés extraordinari inevitable. Des d´esta terra hem de liderar de nou discursos i polítiques. S´ha de resorgir des la regeneració democràtica pura i dura. Des del combat contra la corrupció i la impunitat. Hem de lluitar per defendre la Comunitat Valenciana, tant en Madrid com a la UE. Hem de treballar per la necessària reforma del Títol VIII de la Constitució per a consolidar i potenciar l´Estat autonòmic. Pareix que davant el maltracte financer i inversor rebut per l´Estat i el nul pes dels valencians al conjunt del país, a soles el podrem revertir des de l´aposta neta i clara per la valencianitat de la nostra acció política.

És el moment d´Isabel Bonig, del seu coratge i audàcia. Són temps per a valents, capaços de consolidar l´oportunitat que ens oferix la crisis orgànica del partit majoritari dels valencians. Ja porta temps el món cívic i empresarial valencià marcant-nos les directrius bàsiques del que hauría de ser el nostre posicionament polític. Veus què ens reclamen posar-nos de peu i defendre allò just per a tota la Comunitat Valenciana, denunciant el maltractament patit pels pressupostos o les inversions estatals i combatent al ninguneig en el qual alguns s´empenyen en soterrar a esta terra.

És el moment de reafermar el discurs valencianista dels populars valencians. El nou PPCV ha de reviscolar l´aposta decidida pel centrisme i el valencianisme, recuperant una acció política útil i amb convicció. Fer bandera del valencianisme intel·ligent i demostrar ambició en l´autogovern de la nostra terra. Combatre la negativa imatge exterior que se perceb de la Comunitat Valenciana, a més de la posada en valor interna de les nostres potencialitats, són els dos eixos fonamentals que haurien de marcar l´agenda. Defensa de la nostra terra i orgull de la nostra valencianitat. Amb tres directrius clares formadores de la punta de llança de la política institucional valenciana: la defensa del Corredor Mediterrani ferroviari cap a Europa, la reclamació d´un nou finançament autonòmic just i equitatiu reparador del dèficit històric patit i la reivindicació de l´aigua per a tots recuperant el Pla Hidrològic Nacional. El nostre trident propi, la trilogia valenciana.

Un PPCV que cada volta ha de ser més CV. Fòrmules a la valenciana d´una Unión del Pueblo Navarro (UPN) o d´un Partit Socialista de Catalunya (PSC). Superat per la dreta per Ciudadanos i recobrant l´espai cedit a Compromís en la defensa dels interessos valencians. Ocupant la centralitat autonomista i reformista. Tot el territori valencià ha de convertir-se en centre de l´acció política. La centralitat d´un projecte comunitari, de fer política en majúscules al servici de tota la societat valenciana, consolidant la defensa de l´autogovern i l´aposta pel benestar. Enfortint el missatge valencianista: identitat pròpia i oportunitats per a tots. Hem de passar l´acte de contricció, ara ja toca el propòsit d´esmena. I com assenyalàrem a l´endemà de les passades eleccions autonòmiques, els populars valencians han de resetejar-se i valencianitzar-se. Ara o mai.