En l'àmbit polític, el Govern PSOE-Compromís amb el suport de Podem, té l'obligació moral de no donar continuïtat a una decisió bàrbara com el tancament d'RTVV i les seues conseqüències. Un executiu progressista no pot validar un ERO fet com a resposta a una sentència judicial contrària. Les Corts valencianes tenen ara la responsabilitat i oportunitat de revertir la desfeta del 27 de novembre de 2013. La solució passa per propiciar una acció restauradora del servei públic i dels drets laborals dels treballadors. No s'entén una nova empresa amb el mateix empresari, objecte social, instal·lacions i sense els treballadors. Les tres formacions complirien, d'aquesta forma, amb allò que prometeren des del tancament: recuperar RTVV i reparar els drets legítims dels treballadors.

Si l'executiu dóna per bo l'ERO anterior -i no obri cap via negociadora per desblocar-lo- haurà de complir allò signat entre els representants de la Generalitat i els sindicats i validat per la Inspecció de Treball. La clàusula 6a de l'acord preveu que els treballadors d' RTVV tenen prioritat per ser contractats respectant els criteris d'oposició i antiguitat.

No obstant això, en totes les decisions que prenga aquest Govern sempre s'estarà pendent del juí de l'Audiència Nacional per la demanda de CGT. La clau per solucionar el conflicte laboral i aclarir l'horitzó jurídic continua sent la negociació. En cas contrari, una sentència de nul·litat ens costaria moltíssims diners als valencians. La responsabilitat d'açò ja no seria del PP. Ximo Puig i Mónica Oltra tenen la solució a l'abast: el diàleg per arreglar el problema i rescatar persones.