Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

thumb-isabel-olmos-(1).jpg

Arriba el trellat al transport metropolità

Per fi, arriba el trellat al transport metropolità! Promet que havia perdut ja tot atisbe de confiança després de vore com administració darrere administració (i aci tant parle de Generalitat com ajuntaments de València i de la comarca de l´Horta) feien un reiterat i constant exercici de miopia política i mentre a totes les grans ciutats d´Europa els seus ciutadans i ciutadanes es poden moure amb certa fluidesa amb un sol bonus, aci polítics amb una visió limitada a la creu del seu propi terme condemnaven els seus veïns i veines a utilitzar (encara, sí, encara) diversos bitllets per a moure´s entre València i l´Horta. València i l´Horta!!!!! Dos árees com tot el món sap llunyanes i sense cap tipus de relació, sense milers de persones creuant les seues fronteres imaginàries cada dia per a enriquir l´economia local comprant en les seues botigues, dinant als seus restaurants, anant als seus cinemes, als seus espectacles esportius i culturals .....

Potser des del cap i casal la visió és diferent i per això els costava i els costa ara encara a alguns dels seus dirigents nous i vells entendre algunes coses pel que a la comarca de l´Horta es refereix. És a dir, l´Horta no sols és digna de ser reivindicada quan es parla de l´horta com a patrimoni natural, sinò per moltes coses més, entre d´altres per ser una importantíssima font d´ingressos per a l´economia de València, nodrida cada dia per este flux constant. Però en compte d´afavorir eixa comunicació i un millor sistema de transport que unira tots dos territoris i facilitar la interrelació, els governs locals del PP fulminen qualsevol element amb la paraula metropolità al seu cognom i València és una cosa i l´Horta una altra. Tant de bo poguérem escoltar els gestors de Barcelona parlar sobre la possibilitat que la ciutat comtal i la seua área metropolitana no comptaren amb les xarxes de comunicació que les uneix....O Madrid!!! Es posarien les mans al cap. Però aci, veïns i veines de totes dos árees han estat obligades a fer meravelles per tal de desplaçar-se amb distints transports fins la ciutat i viceversa. En compte d´afavorir la unió entre les persones, es posaven entrebancs i barreres.

Ara sembla que han canviat les coses i que, per fi, amb un únic bonus els ciutadans i ciutadanes podran desplaçar-se en tots els mitjans de transport de l´àrea metropolitana de València. Però queda molt per fer. Queda convéncer a l´alcalde de València de què qualsevol mesura per afavorir el trànsit de persones beneficia la seua ciutat com la capital que és o que vol ser (la de les persones) i que els veïns de l´Horta potser no paguem impostos a València perque no hi vivim, però li assegure que ens deixem molts diners en ella cada dia. Queda molt per fer encara. Queda molt per fer per a aconseguir una mobilitat propera i amb trellat, però este primer pas és important, encara que arribe amb anys de retard.

Compartir el artículo

stats