14 de noviembre de 2016
14.11.2016

El futur de Pedro Sánchez

14.11.2016 | 04:15

Qui ens diria que aquell moderat Pedro Sánchez que signava un pacte amb Ciutadans fa uns mesos es veuria embolicat en tal bel·licosa situació? Sota el seu desig „potser utòpic„ de tornar a començar de zero, l´ex secretari s´embarca en un viatge sense rumb, vaixell, ni tripulació a la qual manar. El socialista es resisteix amb ràbia i nervi i es nega a triar un camí diferent al que ha portat durant tots aquests llargs mesos. Qui anava a dir que una persona que es va presentar amb un vídeo promocional „il·lusionant des del punt de vista socialista„ amb un final tan atractiu i seductor com era el «imagina-t´ho sense Rajoy» es veuria embolicat en tal àrdua tessitura només uns mesos després.

Així doncs, a l´ex candidat „molt criticat per la seua falta de claredat„ li han convertit en un sant, una persona emblemàtica dins del PSOE que passarà a la història com el secretari general expulsat per dur a terme el que proposava en el seu ideari. Aquell que molts titllaven de frèvol o lax al principi de les eleccions per intentar formar govern amb Albert Rivera s´ha convertit en el nou Che Guevara en renunciar al seu càrrec abans que a les seues idees. 

La seua figura doncs, s´ha vist exposada a un gir en els esdeveniments en qüestió de dies. L´ex candidat no es va pronunciar durant un curt període de temps, on vam poder veure que no, no sempre vol dir no, i que depèn de l´enfocament, pot arribar a dir pot ser o fins i tot sí. La riquesa de la llengua espanyola hi ha vegades que m´aclapara.

Amb l´acceptació „després d´abandonar als socialistes„ de Ciutadans, el partit d´Albert Rivera servirà de crossa per als populars, que ja no disposaran del comodí màgic de l´herència rebuda, doncs ells són aquesta herència. Respecte al partit de Pablo Iglesias „i les seues respectives confluències„ será l´oposició de govern, un paper per al qual haurá de demostrar estar capacitat, amb menys protagonisme dialèctic i més lluitador, per al lloc que els ha brindat els socialistes amb aquesta polèmica abstenció.

De poc serveixen les mostres d´afecte que ha rebut Sánchez, doncs no eren de qui ell volia. S´ha vist traït com Enrique I amb Juliana de Bretuil, però en aquest cas no hi ha regne d´Anglaterra „ni d´Espanya„ que valga, doncs per aquest ja han venut tot el peix i ara només toca esperar al fet que el temps li done la raó que tant anhela, una que haurà de cercar des del lloc de militant ras, doncs li han arrabassat el de capità. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine