Vaga per deures, vaga pel temps, vaga per l´aire, vaga per tot i alhora vaga per res. Vagues per ximpleries, vagues per avorriment però vagues inútils.

L´última ha estat aquesta, pels deures, un projecte llançat des d´associacions de pares cercant encara no es sap què. Se suposa que l´estudiantat de Primària i l´ESO viu aclaparat per la quantitat substancial de deures que se´n porten a casa. Tanmateix dona si hi ha una sobre població d´alumnes per classe, sembla importar poc si hi ha retallades als sous del professorat, d´açò no hi ha queixa pel simple fet que amb aquesta lluita no t´estalviaràs feina. L´altra sí, l´altra és una vaga imprescindible per a l´alumnat, s´ha de defensar amb dents i ungles per tal d´abolir „no el sistema educatiu„ sinó dos exercicis de matemàtiques al dia.

La lluita ha de ser constant, faltant a eixes classes tan costoses si cal, tot sota l´objectiu primordial d´aplegar a casa i poder tenir el privilegi d´estar al sofà veient la televisió, que és molt profitós.

No estimats alumnes, no. Sóc estudiant i mai he vingut més cansat que els meus pares de treballar. No estimada alumna, estic a classe amb tu i mai he estat ingressat amb un coàgul cerebral per fer un resum de biologia i sobretot: sí estimats pares, he tingut una infantesa plena, anava a futbol, quedava amb els amics, inclús em permetia tenir alguna vesprada de relax, però això sí, sí que t´has d´esforçar. Amb aquesta vaga l´única cosa que feu és desprestigiar al professorat, llançant per terra els seus estudis i posant els desitjos de l´alumne per sobre dels criteris professionals dels docents, i això no condueix enlloc.

Parle des de la visió d´aquell supervivent als deures, encara tinc records foscos copiant l´enunciat de l´exercici cada vesprada, ferides emocionals que només m´han ajudat a ser un estudiant universitari i saber què és treballar per aconseguir estudiar el que vols. Llevat d´això, no sé res més. Igual m´he perdut alguna vesprada veient Doraemon, però si penseu que el temps que els vostres fills no estan fent deures, estaran fent una tasca profitosa, és que coneixeu molt poc als vostres fills, i d´això sí que caldria convocar una vaga, a més a més, de forma urgent.