24 de agosto de 2017
24.08.2017

Entre la por i les pors

24.08.2017 | 04:15
Entre la por i les pors

He deixat passar uns dies després dels atemptats de Barcelona i Cambrils per poder donar-li eixida a les emocions i poder escriure sense la ràbia inicial. I ara que ja no tremole vull dir, com diu el poble català, que no tic por. Però m´agradaria fer alguna matisació.

No tinc por al terrorisme però si als terroristes. I no parle de cèl·lules islamistes, no. Ara parle dels terroristes que, ploma en mà, estan sembrat odi i por als diferents. Parle de gent que des de diferents mitjans de comunicació volen desempolsar un discurs caduc i ultranacionalista on les persones nouvingudes són l´eix de totes les flamerades que solta esta gentola.

Tinc por a que tota la feina d´integració que s´ha estat fent des de fa molts anys des de moltes organitzacions i institucions es veja qüestionada per quatre bocuts a qui se´ls calfen els queixals quan escriuen o van de tertulians als espais televisius i radiofònics on se´ls brinda la possibilitat de vomitar tot l´odi que porten dins.

Tinc por de la jerarquia catòlica perquè, amb la tíbia contestació que han fet davant les terribles acusacions manifestades per un rector de Madrid contra Manuela Carmena i Ada Colau, acusant-les de «comunistes radicals», esta permetent que des dels púlpits s´estiga sembrant l´odi contra les polítiques que estan fent estes dones i amb les quals sembla que no estiguen d´acord. Incitar a l´odi és la flama que alimenta alguns tipus de terrorisme.

Tinc por de veure com la tolerància i la convivència que impliquen les anomenades «democràcies modernes» on la paraula ha de ser la única eina per a aplegar a consensos i acords, siga utilitzada con una arma carregada per a difondre idees totalitàries i excloents.
Tinc por que amb l´argument de la seguretat es continue coartant la llibertat de les persones.
Tinc por que el respecte per la diversitat i l´enriquiment cultural que suposa la convivència amb gents d´altres cultures es veja trencada per les pors i els odis als «altres», als «diferents» i que això siga la punta de llança per a justificar polítiques encara més restrictives amb les persones refugiades o estrangeres.

S´han fet i encara s´estan fent moltes lectures dels motius del que va passar a Cambrils i Barcelona i tot el que hi ha al darrere d´estos atemptats i només es reflecteix la por de totes les persones que opinen i escriuen. I que a més diuen no tenir por, quan és el seua pròpia por la que enverina i contamina a qui els escolta.

També tinc por perquè amb l´excusa dels atemptats a Europa s'està dissenyant un nou ordre mundial on sols, si ens afecta directament, ens preocupem i ens manifestem, però quan assassinen a gent en Palestina, Irak o Yemen per ficar només uns exemples, ens sembla tan llunyà que ja no patim. Són »efectes col·laterals» d´altres guerres que altres financien per a poder seguir comprant-nos armes amb les que assassinar a altres persones.

I sobretot tinc molta por perquè hi ha molta gent boja governant els països més poderosos del món. Perquè els terroristes detinguts a Barcelona són uns pobres miserables manipulats per a ser els braços executors d´alguns interessos no sempre confessables d´altra gent que no sempre és la que apareix als informatius com a mandataris.
La por i la por a les pors alienes, un tema que em fa reflexionar.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook