Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alzira reconeix «el balero»

L'Ajuntament d'Alzira atorgarà hui la insígnia d'or de la ciutat a Vicent Ferrer (Alzira, 1955) -més conegut en la seua localitat natal i en l'entorn motociclista com el «Balero»- com a reconeixement a la seva trajectòria empresarial. El Balero va ser un destacat pilot a la dècada dels setanta que va guanyar 86 carreres. Després de penjar el mono de cuir es va dedicar a l'activitat empresarial i a data de hui és el gerent de la que potser la botiga més gran de moto-recanvis d'Espanya. A més és el concessionari oficial de Yamaha a València, Gandia i Alzira.

Aquest guardó és un reconeixement a la feina de tota una vida, a una filosofia i una forma de viure. El respecte a la terra i a la tradició, el gust per la feina ben feta i la passió per l'esport motociclista són les directrius que marquen la seva tasca quotidiana. A principi dels anys 80 el país vivia moments difícils i convulsos. Les inversions eren escasses i pocs empresaris s'atrevien a córrer riscos. Però els calia vore en aquell context una oportunitat per innovar i per presentar noves iniciatives. Tothom estava pendent de qualsevol mínim moviment, social, polític i empresarial.

I a Ferrer l'oportunitat se li va presentar en un viatge a Barcelona perquè el «mag Tombas» toqués la seua moto ja que es veia capacitat per aspirar a cotes més altes. Aquell viatge va ser clau per al seu futur, ja que Tombas el va convèncer perquè distribuís en exclusiva a la Comunitat Valenciana el seu kit de potenciació de ciclomotors. A partir d'aççí, va adquirir un Renault 4F i va començar a visitar tallers. El negoci va anar «in crescendo» i va muntar una botiga que hui és tot un referent, no només a nivell nacional, sinó internacional.

Anys després va inaugurar a València «Màquina Motors», que va ser concessionari Derbi i Kawasaki i en l'actualitat és el màxim responsable de tres concessionaris Yamaha. Però si alguna cosa ha caracteritzat al «Balero» és el seu suport incondicional al motociclisme i als pilots novells, tant que es pot dir que no hi ha cap pilot que haja visitat la seva botiga i no haja eixit amb un parell de guants de competició com a mínim. Al primer pilot que va ajudar va ser a un jove del seu poble que apuntava maneres i en 1981 li va prestar la seva moto. Aquest jovenet va ser Campió d'Espanya i va aconseguir el primer dels seus títols i amb el pas del temps es convertiria en tetracampió mundial. Aquest paisà seu era Jorge Martínez Aspar.

Amb Ricardo Tormo també va tenir una relació molt especial i és que gràcies a ell va aconseguir una Gimson de 74 cc., amb la qual va arrasar en categoria júnior. En aquesta època, Tormo va patir un greu accident a Guadalajara que el va tenir huit mesos apartat de les carreres i es va dedicar a acompanyar a Ferrer com a mecànic i assessor. El millor del cas és que va guanyar innombrables proves, però també va fer podis, va patir avaries i caigudes, però el Balero recorda «que totes les carreres que em va acompanyar Ricardo les vaig guanyar. Amb el costat només vaig aconseguir primers llocs».

Compartir el artículo

stats