11 de enero de 2018
11.01.2018

Farta del patriarcat de tot tipus

11.01.2018 | 04:15
Farta del patriarcat de tot tipus

Dos dones assassinades en menys de 48 hores i una altra apallissada malgrat estar embarassada. I tot en mig de les festes nadalenques. Este trist balanç ha sigut necessari per a que el Govern de Rajoy s´haja decidit a fer una crida als altres partits polítics, als Governs autonòmics i als ajuntaments per ficar en marxa el Pacte contra la Violència de Gènere. Això si, només de manera formal, perquè els recursos econòmics ni estan ni, de moment se´ls espera.

La vida de les dones, els importa molt poc com estem comprovant. Total, només som dones i criatures a qui ens assassinen. Només són 89 dones i criatures assassinades en el que portem d´any. Però sembla no importar-li a quasi ningú. El patriarcat actua d´eixa manera hostil i assassina contra nosaltres.

A més i per a ser molt més efectiu, al llarg dels anys i dels segles s´ha anat infiltrant a tot l´entramat jurídic que ens regeix com a societat aplegant a formar part d´eixe mateix corpus jurídic vigent. Perquè no hem d´oblidar que també la gent que ha anat legislant està imbuïda per eixe mateix sistema pervers i assassí sense saber-ho.

Un sistema que ens recorre fins i tot des d´abans de néixer i que ens socialitza per a la acceptació més absoluta i per a no qüestionar absolutament res del seu atroç i cruel mandat. Un sistema de terror que des de la història ens persegueix i maltracta sistemàticament fins al punt d´assassinar-nos cremades quan les nostres avantpassades li intentaren plantar cara i volgueren conquerir la seua pròpia llibertat. Acabaren amb elles donant una dura i sagnant lliçó a les que varen quedar.

Un sistema que va reprimir les legítimes ànsies de les sufragistes quan varen lluitar per exercir el vot com a dret de ciutadania i com a mostra d´una igualtat real entre els drets i llibertats d´homes i dones. Un sistema que alimenta les picabaralles entre les dones per a que ens passem la vida qüestionant-nos unes a les altres per tal d´afavorir el manteniments dels privilegis dels homes, perquè mentre nosaltres ens barallem ells continuen fet la seua i gaudint d´eixos beneficis que els atorga haver nascut homes.

Un sistema basat en la figura dels pares que encara ens considera a les dones com a menors d´edat a les quals cal tutelar i, per tant, ens priva de capacitat plena per a decidir sobre les seues pròpies vides i hisendes. I eixa manera d´actuar té conseqüències directes sobre les nostres vides, perquè el sistema s´ha construït sobre la base d´eixe pensament. El de la teòrica necessitat de protegir-nos a qualsevol preu i sobre l´altra base que és el de la propietat privada dels nostres cossos i les nostres vides.

D´eixa manera pot justificar sempre les seues actuacions encara que siga per privar-nos a l´accés als nostres propis cossos o a la repressió a les nostres legítimes ànsies de llibertats plenes. I, per tant, també d´eixa manera s'apropia, del nostre dret a decidir si volem o no ser mares, o dit d´altra manera, s´apropia de les maternitats.

I, com no, també poden justificar la seua vessant més cruel com ho són els assassinats de les dones. I ho poden fer de moltes maneres. Com per exemple la forma en la que s´apliquen les lleis, o tornant a culpabilitzar a les dones del seu propi calvari, o fins i tot dient que ens inventem eixos maltractaments, o que el provoquem amb les nostres actituds.

En definitiva, un sistema que cal anar desmuntant, però que està tan arrelat que en massa ocasions acaba essent considerat com a natural que és una de les millors maneres de camuflar-se i de fer invisibles les seues estratègies. Però hi ha que ser conscients que existir, existeix.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook