Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Torna la màgia de Titín

El frontó valencià va viure la seua època daurada a principis dels anys setanta quan van confluir figures de la talla de Panolleta, L'Estudiant , Sevilla, Campana, Guadalajara , Rafelico o el Xato de Gestalgar, entre altres...Se omplien els frontons amb aficionats que arribaven a apostar bones sumes de diners. Allò va ser flor de primavera perquè, de la mateixa manera que va brollar, va decaure. En la història hi ha hagut pilotaris figures del trinquet que es van iniciar en el frontó.

El mateix Xiquet de Quart va començar a pilotejar en el frontó del Casino Musical del seu poble. Van proliferar molt aquells frontons lligats a un bar, com a complement al negoci. Posteriorment a Quart, va destacar Losa. També ho van fer Arturo de Rafelbunyol o Puchol, pare.

En les últimes generacions el més destacat, amb molta diferència, va ser l'inoblidable Núñez, que es va alimentar en les mamelles del club del seu poble, Quart de Poblet, per a arribar a ser un dels més grans pilotaris que han xafat la lloses d'un trinquet. El frontó va ressorgir de les seues cendres, gràcies a gents com Paco Pons, d'Alfafar, un tità en la recuperació d'esta especialidad; com hui pot ser-ho Salva el d'El Puig, que ha aconseguit convertir al seu club en un referent de la promoció i del bon fer.

El frontó valencià ens oferix este cap de setmana dos duels de gran altura. Ho fa a Alfafar i a Cheste, precisament dos de les seus amb un gran bagatge històric en els temps del frontó semiprofesionalitzat. De la mà de l'empresa Garfe, Xala i Cervera s'enfrontaran a Titín III i Pasqual, a les 19 hores a Alfafar, un frontó que s'ha pintat perquè aparega lluent en Llevant TV. Xala i Lemay s'enfrontaran a Titín III i Pasqual, a les 12 hores del diumenge a Cheste. La màgia de Titín III seguix captivant els aficionats que agraden de paladejar de la bellesa creativa entre les tres parets. Ningú com Titín ha sabut i sap rematar amb la jugada més inspirada que puga imaginar-se. Xala, nascut en la terra basca d'Iparralde, és un altre dels grans davanters que ha donat la història de la pilota basca.

És un luxe tindre´ls a València. I poder disfrutar, en directe o amb les retransmissions que farà en diferit Llevant TV.

Alfafar i Cheste oferixen dos grans duels basc-valencians. Les dos partides estaran precedides de partides femenines de primera nivell. A Alfafar, Ana Betlem i Amparo s'enfrontaran a Mónica i Anabel; i a Cheste, Mónica i Amparo contra Ana Betlem i Anabel. Les dones pilotaris consoliden la seua presència en els festivals professionals.

Compartir el artículo

stats