Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El submarí

Les sirenetes de Copenhague han eixit del mar i ara van en bicicletes trucades de tres rodes, on han acoblat un carret i, mentre pedalegen, canvien el món espentant el seu bressolet portàtil ben adaptat al medi. La consigna feminista dels anys 60 gaudeix de plena vigència perquè allò personal continua sent polític, allò que passa en i per la vida de les sirenetes afecta el món sencer, dins i fora de l´aigua.

L´eclosió feminista sobrevinguda dins de l´àmbit del govern públic a l´Estat espanyol no és una casualitat, hi havia molta maror i s´intuïa de lluny, molt abans del 8M. Estem davant del resultat de múltiples factors socials, culturals, econòmics, polítics..., que han confluït per arribar a un rotund 64´7 % total de dones ministres en aquest nou govern, on la paritat ha quedat polvoritzada. Traure de casa les feines domèstiques i de cuidar, per inserir-les en els paràmetres de l´economia d´un país, ha sigut un dels majors encerts de la nova onada que inauguràvem aquesta primavera. Ocupar-se de la gent menuda, de la gent gran, de les persones amb diversitat funcional i de l´organització diària de la casa val diners i cotitza, no es fa per amor a l´art.

Islàndia, Suècia, Dinamarca i altres països no tan glamurosos, com Nicaragua o Bulgària, encapçalaven aquell rànquing que ara lidera el nostre país, amb un govern amb el nombre més gran de dones ministres que qualsevol altre; professionals i moltes d´elles sobre titulades que vénen decidides, conscients, amb experiència de gestió i amb ganes de traure el seu discurs a la superfície.

La primera mesura d´aquest Govern feminista és revisar la Llei Orgànica del Poder Judicial per formar jutgesses i jutges en igualtat i amb perspectiva de gènere, un dels acords del Pacte contra la violència masclista que, com diu Adriana Lastra (PSOE), el PP incomplia sistemàticament. Si afegim una bona dosi coeducativa adreçada a aquells bressolets de dues rodetes, garantirem la continuïtat d´un treball que estava submergit i que ara, afortunadament, començarà a surar i a rodar en bicicleta.

Compartir el artículo

stats