Estic preparant la declaració de la renda, enguany més tranquil que mai, malgrat que l´objectiu és el mateix: pagar i callar. Ara, però, ja no hi haurà la mòmia amenaçadora i babosa de Montoro, vigilant. Hi haurà els mateixos inspectors, però ara sabrem (o haurem de saber-ho!) a què es destinaran els nostres diners, qui els administrarà i si pagarem tots o no. Hem de confiar que els socialistes ho faran millor que Montoro i que, sobretot, ningú posarà la mà al calaix, ni deixarà que ho facen els amiguitos del alma (Déu ho faça).

També hem d´esperar que s´acabaran els privilegis de les grans fortunes, dels bancs, grans empreses i l´església, que no paguen ni xapa. Aquest punt és especialment preocupant, perquè durant la nefasta etapa monterista, els inspectors d´hisenda tenien l´ordre de perseguir els xicotes fraus (de vegades simples cises) i no als grans defraudadors i als qui tenen els diners en paradisos fiscals. I per descomptat, confiem que no tornarem a veure una maniobra tan descarada, insultant i mafiosa com l´amnistia fiscal als evasors de capitals que féu Montoro, en benefici d´aquests delinqüents, que precisament eren de la corda del PP.

Sobre el tema de la x de les declaracions de la renda, no n´hem de col·locar cap, ni per ajudar l´Església Catòlica ni per a finalitats socials. Molta gent, cada any més, fuig de donar-li ni cinc cèntims a l´església, i es decanta per la segona opció, però m´han convençut que és un error. Primer, perquè no és just que en un Estat aconfessional es premie cap religió i per altra part, perquè pel Concordat, l´Estat ja paga els sous de bisbes, capellans i sacristans, i ajuda l´església de moltes maneres, estant exempts els seus béns de pagar cap impost ni tribut, fins i tot els immobles destinats a fer negoci (lloguers). Si a més d´aquests ajuts els en donem més, ara amb la famosa x, i en detriment de l´erari públic, encara és pitjor.

Tampoc hem de posar la x en les ajudes socials, perquè les administracions han d´assignar el 0,7 % dels pressupostos a aquestes ajudes, que ara s´hauran de controlar perquè ningú faça cap estafa, com la del conseller del PP Rafael Blasco, que destinà aquestes ajudes a comprar-se pisos a Miami.

Finalment, amb el nou govern, amb què ens alegrem i els agraïm haver fet fora Mariano Rajoy i la penya, caldrà obrir l´ull, perquè no ens donen gat per llebre, o siga que convé no refiar-se´n del tot. Xecs en blanc, cap ni un, ni als socialistes. S´ha veure com afronten el tema de Catalunya i del País Basc; l´infra-finançament del País Valencià; el corredor del Mediterrani; si suprimeixen la llei Mordassa; si a Billy el Niño li treuen la paga; si als jubilats els reajusten les pensions: si deroguen la llei laboral; si posen en marxa els ajuts a les persones més necessitades... Una garantia serà que els partits que han donat suport als socialistes, col·laboren en el nou govern i el fiscalitzen.