El nomenament de José Luis Ábalos com a ministre de Foment ha fet rebrotar allò del poder valencià a Madrid i els vells anhels de l´agenda valenciana d´infraestructures. Però també es podria pensar que en designar ministre de Foment a un càrrec orgànic tant rellevant com el secretari d´Organització del PSOE, Pedro Sánchez ha donat prioritat a l´ús instrumental del ministeri per reforçar el seu poder territorial en el partit. El temps dirà quins dels dos pronòstics és el més encertat.

Dissabte passat, el nou ministre ha realitzat unes declaracions que han augmentat, encara més, la incertesa existent al voltant de la gratuïtat de l´autopista AP7 en acabar la tercera prórroga de la seua concessió, el 31 de desembre de 2019. Tot i que les manifestacions les ha fetes en un acte polític del PSC, és impossible passar-les per l´alt perquè Ábalos ostenta la màxima responsabilitat política de l´Estat en esta matèria. En primer lloc, ha dit «que nos dejen hacerlo», i en acabant ha dit «para que la AP7 quede libre de peaje nos tenéis que votar». No amagaré que he rebut estes manifestacions amb estupor. No obstant això, vull pensar en positiu i confiar amb la bona voluntat i el bon fer del nou Govern de l´Estat, expressada pel mateix ministre en una entrevista a un diari de Madrid.

A Oliva seguim amb molta preocupació i interés tot allò relacionat amb l´AP7. No només perquè travessa el nostre terme municipal i el nostre país, sinó perquè encara soportem el pas de la N332 per dins del casc urbà, ben entrat el segle XXI. Un autèntic problema d´Estat i de país que ha dut la nostra ciutat a ser coneguda com un dels semàfors d´Europa, juntament a municipis com Altea, Bellreguard, L´Alqueria de la Comtessa o Palmera. En el nostre cas el ministre Ábalos ho té molt més fàcil, perquè el seu ministeri té enllestit el projecte constructiu de la Connexió Sud d´Oliva a l´AP7, amb tots els informes favorables, i els Pressupostos Generals de l´Estat prevuen el seu finançament. Per tant, si s´aproven els PGE, la licitació de les obres només dependrà de la seua voluntat. Ara bé, la solució d´Oliva i d´altres territoris va lligada necessàriament a la gratuïtat de l´AP7 per poder fer les funcions de circumval·lació.

La qüestió fonamental és que el govern anterior del PP, i d´ara endavant el nou govern del PSOE, ja haurien d´haver pres decisions i iniciat expedients administratius per garantir el final de les concessions de les autopistes de l´Estat. I no es pot esperar al 31 de desembre de 2019 perquè un any abans, el 31 de desembre de 2018, finalitza la concessió de l´AP1 (Burgos-Armiñón). En este sentit, tal com estableixen els plecs generals de condicions de les concessions de les autopistes (article 106), amb un any d´antelació el Ministeri de Foment exigirà a les concessionàries l´adopció de totes les mesures necessàries per garantir que les autopistes reverteixen a l´Estat en perfectes condicions per al seu ús.

Seria convenient informar a l´opinió pública de l´avanç en la tramitació d´estos procediments administratius i de les auditories anunciades. Des d´Oliva, conscients com som que ens trobem davant de qüestions molt complexes i que el full de ruta per fer efectiva la reversió de l´AP7 no serà un camí de roses precisament, li fem arribar al nou ministre de Foment la nostra complicitat i suport.