Em disposava a fer una sesta quant vaig vore la foto, impossible no sentir res davant eixa imatge. Tres bebés ofegats, bebés de bolquers, cadàvers, en braços de tres homens. Sense poder evitar-ho, de seguida pense com hauran sigut els seus últims segons de vida, en un intent desesperat per deduir que tant menuts tal volta no hagen sigut molt conscients del que estava passant. Per desgracia arribe a la conclusió que no haurà sigut així.

Diuen que conforme els pulmons es van omplint d´aigua, sens com si el pit cremara fins que arriba un moment en que s´acaba tot en no poder seguir respirant. I les mares dels xiquets? (nosaltres sabem que res importa sinò salvar la vida del teu fill), qué hauran sentit quan s´han adonat que no podíen fer res?, qué hauràn sentit quant s´han adonat que el seu fill estava perdent la vida glop a glop?

Hui, ja hauran passat alguns dies des que esta foto de Mahmud Turkia (Afp) s´ha fet pública, haurà passat la primera impresió per a molts... Fins i tot per a mi, probablement estaré pensant en tancar l´any el millor posible perquè vuic anar-me´n de vacances. Amb la falta que ens fan després de tot l´any treballant!... I ja menys pensaran en estos tres xiquets i la resta de les vora 100 persones que van perdre la vida divendres passat a les costes de Libia, i moltes més que d´allà cap ací també han acabat així. Són més del mateix, qué podem fer nosaltres€

Amb Aylan va ser així, després d´uns mesos de la seua mort un diari publicava una noticia amb el titular ´Aylan, la foto que no sirvió de nada´.

Mentre estos 100 migrants, entre ells 3 nadons, morien ofegats, els principals líders de la Unió Europea discutien per establir un acord de mínims en la política migratòria d´Europa. Acord de mínims vergonyós que s´estableix no perquè realment obligue una crisi migratòria que no eixisteix. El que sí existeix és una crisi política que no deixa més opcions als mandataris (almenys és el que pensen) que adoptar estes mesures si no volen perdre vots a les urnes.

Tornarà a ser esta una foto que no va servir de res?