Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La festa de Benitatxell i el gest de Victòria

Més de setanta per cent dels quasi cinc mil censats en Poble Nou de Benitatxell són estrangers. La bellesa i el clima fan d'este preciós racó situat entre Teulada i Xàbia un lloc privilegiat per a migrants procedents del nord d'Europa, especialment britànics. Cap d'ells sap el que significa el quinze i ratlla, encara que alguns passen pel carrer, es paren uns moments i comenten, atònits, per la singularitat de l'espectacle en plena via pública. Uns quants bojos, que parlen valencià, s'encaboten a mantindre en el carrer Major de la localitat el més vell dels jocs de pilota. Era l'esport preferit d'un rector allí destinat en els anys quaranta del passat segle i del que se sap que li deien el Pajarero, que era un gran saque i millor rest. També va ser el joc preferit del més gran pilotari sorgit d'este poble: Rodríguez, el millor rest de l'especialitat en els anys cinquanta del passat segle i que va arribar a anunciar-se en partides de primer nivel en els trinquets de Ondara, Gata, Benissa, Pedreguer, Dénia?

Hui s'amuntonen les finals de Llargues i Palma. A partir de les nou i mitja del matí i fins a última hora de la vesprada. A les 11,30 h. en directe per A punt, la de Llargues de la màxima categoria que enfrontarà als primers equips de Benidorm i d'El Campello. En acció, els dos saques més poderosos, Calvo i Martínez, titulars indiscutibles de la selecció valenciana que viatjarà a Holanda en unes setmanes per a intentar la conquista de l'Europeu de l'especialitat. Benidorm també està en la final de Palma de primera categoria, que disputarà contra Orba. Sant Vicent i Mutxamel jugaran la final de segona de Llargues. La primera partida de la jornada, a les nou i mitja la jugaran Calp i Tibi.

Una campiona de veritat

Victòria de València i Paula de Tavernes Blanques s'han proclamat campiones femenines en el torneig de Frare de Traiguera. Van derrotar en la final a Aida de Moixent i Natalia de Navarrés. Va impressionar el joc de totes elles, i en especial el perfecte ús de les dos mans, amb una variada riquesa de colps que va mostrar Victòria, una enamorada d'este esport, amb una història personal de superació - va morir sa mare sent molt xiqueta- i amb uns valors que emocionen. Al rebre el trofeu, únic per a la parella campiona, va tindre el detall d'entregar-li´l a la seua jove companya. Tots sabem el que significa un trofeu material per a uns xiquets o adolescents. Victòria no va dubtar a cedir-lo a la seua companya de joc, que no va poder reprimir la seua emoció. Algú es va acostar a Victòria i li va dir a l'orella: «Amb este gest has demostrat ser una autèntica campiona». Són valors que l'esport femení injecta cada dia al conjunt de la pilota valenciana.

Compartir el artículo

stats