Una de les senyes d´identitat de Compromís és la defensa del territori i així ho hem demostrat des de sempre. Som conscients, però, que vivim en un sistema global on la depredació del territori és un perill per al nostre benestar. Però nosaltres ho tenim clar, la mirada des del feminisme ens aporta la dimensió que el territori és allò on vivim i per això, tenim l´obligació de preservar-ho.

Mantenir viva l´horta significa dotar-nos d´un territori que ens atorga la possibilitat de respirar, de moderar les temperatures extremes i les pluges torrencials, d´alimentar-nos d´una forma sostenible i també de viure un model de vida connectada amb la terra com a mare proveïdora.

Per això, des de Compromís ens sentim tan orgulloses d´haver promogut la Llei 5/2018 de protecció de l´horta, i que té com a principal funció protegir l´horta i qui la treballa. Així que amb la nostra recentment aprovada llei, la nostra posició davant la V21 és més que coherent.

Per a Compromís, el projecte que ara volen posar en marxa a tota presa és obsolet, costós, destructiu, contra la llei i sobretot innecessari. Sí, innecessari. No volem inversions sense la nostra participació. Cal seure i parlar. Així que el primer que necessitem és ordenar les prioritats.

De nou, la perspectiva feminista ens ajuda a ordenar eixes prioritats situant al centre les persones i trencant amb el model estereotipat «d´home-classe-mitja-que-va-en-cotxe-a-treballar». Si visualitzem la diversitat, de seguida trobarem que hi ha una majoria de persones que el que necessiten és una bona estructura de transport públic.

Per això, la nostra proposta de la V21 passa fonamentalment per invertir en les rodalies i el transport metropolità. Com diu la nostra diputada Graciela Ferrer, «les inversions del segle XXI són més gestió i menys formigó». Cal canviar els conceptes de progrés, de creixement i d´inversió si volem una economia sostenible, productiva, local i viva.

L´actual proposta d´ampliació de la V21 és només una part d´eixe vell model que hem de desmuntar. Ens cal un projecte on els vianants, les vies verdes, els carrils bici i l´espai d´ús públic siguen protagonistes.