Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L'elit europea es cita a Tavernes

Més de huitanta pilotaris, hòmens i dones, procedents de diferents països europeus i un asiàtic, es reunixen este pròxim cap de setmana a Tavernes Blanques per a competir en la modalitat de One Wall. És el primer dels tornejos que en diferents regions europees es desenrotlla al llarg de la temporada hivernal. Es tracta de competicions obertes, amb participació lliure, en distintes categories. Gent que disfruta amb este esport i a la que no li importa pagar una quota d'inscripció per a cobrir els gastos d'organització davant de la falta de patrocinadors. Tal és la seua afició i la seua aposta pel joc de pilota a mà. Vénen els millors, sense més exigència que la derivada d'exercir els millors valors de l'esport .

València obri el Pro Tour europeu de l'especialitat que seguirà al novembre amb l'Open de Bèlgica, al gener amb el d'Holanda i al febrer amb el d'Anglaterra. Enguany podria recuperar-se el torneig italià per al mes de març. Irlanda acolliria el torneig de clausura amb els huit millors masculins i femenins dels tornejos europeus. Un esforç organitzatiu digne de ressaltar perquè tot gira entorn del voluntarisme de molts jugadors, tècnics i aficionats. Participen jugadors i jugadores arribats des d`Holanda, Italia, Bèlgica, França, Anglaterra, Irlanda, València i Euskadi. També estarà representat Pakistán.

La primera cita amb el Pro Tour europeu sempre és a Tavernes Blanques, gràcies al seu actiu club, dirigit per dones. S'han inscrit els millors jugadors masculins del continent: l'irlandés Conor Elduff, els anglesos Donen Grant i Luke Thomson i els valencians Sacha d'Orba i Pasqual de la Pobla. Verdadera elit continental. Exactament igual ocorre amb la participació femenina. No faltaran les millors de l'One Wall femení europeu, les valencianes Mar de Bicorp i Victòria de València.

L'One Wall que demostra la seua imparable força entre les bases, que s'estén per cinc continents i que posseïx totes les possibilitats al ser un esport que es pot practicar en qualsevol mur tancat o obert, amb la pilota més senzilla, barata i indolora, de fàcil comprensió per a l'espectador i perfectament adaptable a qualsevol edat, entropessa amb el pitjor dels enemics: al ser de tots, no és de ningú. Apareix davant de molts ulls com a enemic perillós per a les modalitats pròpies de cada regió. Potser per això, per les mentalitats espantadisses, a la defensiva, a penes compte per a l'oficialitat de les distintes federacions europees. I d'eixa manera és difícil avançar. Quan les millors idees d'integració entre aficions dels cinc continents entropessen amb les absurdes pors a perdre identitats els murs de l'One Wall es lamenten per l'oblit i marginació.

El pilotari, com l'atleta ho és en totes les especialitats i entre totes elles, es fa gran l'esport.

Compartir el artículo

stats