Dues propostes de salari mínim: la primera, de l´esquerra; la segona, del PP. Com els internautes són enginyosos, no han tardat en traure-li mems a la notícia. «Estaria bé que nosaltres férem tot el possible perquè el salari de Pablo Casado i companyia baixe a 900 euros», tuitejava l´actriu Anabel Alonso. Sumant-se a la festa twittaires i feisbuquers viralitzant diferents mems a les xarxes socials contra PP i Cs, que callen quan rescaten bancs i autopistes, però posen el crit al cel per l´increment del SMI. Tot i que el límit dels 140 caràcters d´un tuït no permet esplaiar-se, no han estalviat en detalls que els líders d´ambdós partits es neguen a pujar el SMI a 900 euros quan ells cobren 5700 i 4800 euros al mes respectivament.

Com que segons les enquestes un ampli sector de pobres voten a la dreta, el SMI inspira nombrosos mems satírics i notícies fictícies com la d´El Mundo Today: milers d´espanyols de dretes que cobren el salari mínim es neguen a aplicar-se l´increment i exigeixen cobrar menys. Notícia creïble malgrat tot, atès que hi ha pobres de solemnitat tan enamorats del seu estimat... PP que viuen en permanent estat d´imbecilitat, perdonant-li totes les isetes. Pregunteu-li, sinó, a un tal Álvaro Ojeda que defensa en Youtube els robatoris del PP argumentant (si és que eixe verb li escau): «Jo decidisc qui em roba... Per això no vote comunistes». Bé, siguem-ne benvolents; de menut va caure del llit i no sap on li cau la càrrega. Ja saben, senyors del PP: el tal Ojeda vol que vostès li roben. Seran tan desagraïts d´ignorar el seu desig?

Polítics, amb sous que pugen per l´ascensor, regategen increments del salari mínim que puja per les escales. I encara gràcies si després del «¡Que se jodan!» als aturats i «¡Os jodéis!» als pensionistes (recorden?), als que cobren el mínim no els envien directament a fer la mà. Així, sense eufemismes, com ja és habitual en una dreta que, en tractar-se d´afavorir els més necessitats, s´ompli la boca de genitals.