Per què us animem a matricular des de FAMPA-València a l’escola pública? Ho tenim claríssim. Perquè és l’escola inclusiva, l’escola coeducativa, l’escola que educa amb i en valors democràtics i participatius. L’escola que promociona la nostra llengua. L’escola de totes i tots, on no sobra ningú ni ninguna.

Per què és així? Perquè és l’escola que funciona atenent a la participació de tots els sectors socials. L’escola que construïm entre totes i tots. L’escola del barri i del poble. L’escola que té com a eix fonamental i vertebrador, com a fil roig, la consideració de les nostres filles i els nostres fills per igual. L’escola pública és aquella que està arrelada a l’entorn on també s’eduquen.

Com ho sabem? Entreu a una escola pública i demaneu com funciona. Demaneu per l’AMPA del centre, per les seues tasques. Pregunteu pel funcionament del Consell Escolar, del menjador, dels patis, de la docència. Parleu amb les famílies i amb el professorat. Parleu amb les xiquetes i els xiquets. Descobrireu que és l’escola que treballa com a comunitat educativa. Totes i tots junts amb l’únic objectiu d’ensenyar-los coneixements; però alhora, com s'organitza el nostre barri o poble, com s’interactua amb el teixit social, com s’aprén, junt amb les famílies, el funcionament del món i com qüestionar-lo des d’un vessant constructiu, renovador, propositiu i transformador.Des de FAMPA-València apostem per una xarxa totalment pública perquè és la millor manera de garantir un ensenyament gratuït i de qualitat a l’abast de tot l’alumnat. Concebut aquest com a servei públic i no com a negoci. Nosaltres apostem per un nou sistema educatiu on el centre siguen les nostres xiquetes i els nostres xiquets, construït per tota la comunitat educativa i el teixit social. Un nou sistema amb les persones com a centre i no les mercaderies. Una forma de contribuir a la seua construcció és dur a les nostres filles i fills als centres públics. D’aquesta manera reforcem la xarxa de titularitat pública.

Us encoratgem a matricular a la pública. L’escola de totes i tots!

http://www.fampa-valencia.org/propostes-politica-educativa-fampa-valencia-eleccions-2019/