L'esport, en la vida de les dones, encara és en primer lloc una prova de resiliència i determinació, després ja entren en joc les habilitats, qualitats i treball físic. Si no se supera la primera part no passes a la segona, com li va passar a Sadar Jodayai. Tant se val si vols anar a vore un partit de futbol disfressada amb gorra i barba postissa, com fan les dones iranianes, com si fas vaga per a tenir els mateixos drets laborals en el món del futbol que ells, com fan les futbolistes espanyoles, que demanaven "un convenio ya, digno y de igualdad".

Sadar Jodayari, una dona de 30 anys iraniana, la Chica Azul, va ser arrestada l'any passat quan intentava entrar a l'estadi de futbol disfressada d'home per a vore jugar el seu equip favorit, l'Esteghlal FC de Teheran, i es va immolar després de saber que el jutge la condemnava a la presó, segons el web de futbol iranià Varzesh3. La batalla fora i dins de la pista, o del camp o de la grada continua. Una onada de solidaritat des de les xarxes socials demanava a la FIFA que l'Iran no participara en les competicions internacionals. L'any que ve, l'Aràbia Saudita acollirà la Supercopa d'Espanya, un país on encara hi ha dones a la presó per reivindicar el dret a conduir un cotxe, com és el cas de l'activista Hathloul..., que potser al gener de 2020 continue a la presó, mentre es dispute la Supercopa. Verónica Boquete, futbolista espanyola que va jugar com a capitana en la selecció espanyola de futbol femenina, que ara juga a l'Utah Royals FC i és ambaixadora de la UEFA per al desenvolupament del futbol femení, deixa ben clar que jugar la Supercopa de futbol a un país com l'Aràbia Saudita és premiar l'agressor.

En aquesta carrera infinita Kathrine Switzer sigué de les pioneres..., va ser la primera dona que corria una marató oficial, amb dorsal 261, el 19 d'abril de 1967 a Boston, amagada darrere de les seues inicials K. V. Switzer en la inscripció perquè no descobriren que era una dona. Començava així una marató imparable, totes preparades, totes llestes i amb el dorsal.